pátek 19 duben 2024
Text Size

Je „televizní“ Sony na odchodu?

Značku jsem si zamiloval nejen pro kvalitní výrobky, ale i pro komunikativnost a dlouholetou péči o československý, potažmo český a slovenský trh. A to nemluvím o tom, že to byl můj první skutečně digitální televizor. Ilustrace: archiv autora

Měl zdvojené tunery se spoustou funkcí, byl samozřejmě hodně, ale hodně drahý a samozřejmě to byla „skleněnka“, nebo-li CRT, byť s vnitřním už digitálním zpracováním obrazu. Televizor měl takovou hloubku, že jsme si k němu museli nechat vyrobit speciální nábytek, ale stálo to za to!

Daleko později mě společnost Sony potěšila pozváním na uvedení už plochých LCD televizorů Bravia a v Bordeaux to byl nářez naprosto nezapomenutelný nehledě na to, že se televizory ukázaly jako výborné či vynikající.

K TÉMATU: Co je to Google TV

Pak se objevily „Smart TV“ a značka postupně přešla na Google Android a to byl, podle mého názoru, počátek konce. Že to byla chyba ještě větší než jsem si tenkrát myslel se ukazuje až nyní. Nadstavba Google TV, kterou jsou letošní modely vybaveny je jedna velká katastrofa. Ovladatelnost se vrátila kamsi před Android TV 8, problémy jsem při testu měl s rychlostí zobrazování domovské stránky, s její naprostou neupravitelností a také třeba s tím, co bych nečekal. Totiž se zrcadlením obrazovky z mobilu dokonce i přes „googlovský“ Chromecast. Za mě je ale největším problémem to, že už zkrátka „necítím Sony.“

Budu sice značce držet palce, aby se z toho všeho dostala, ale nějak si nedokážu představit jak. Podle mého nemá Google TV v Evropě co pohledávat a pokud by to bylo na mě, vykopl bych celý Google až na Měsíc, nebo raději ještě dál.

Je tedy „televizní“ Sony na odchodu?

Rád, moc rád bych se mýlil, ale vše tomu nasvědčuje.

Bohužel…

 

Číst 1360 krát Naposledy změněno středa, 27 červenec 2022 12:36

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.