čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Matrix Resurrections: Dabing, dabing, stále horší dabing. Nebo jen překlad a málo peněz?

Asi ano. Asi tedy jen podivný překlad (nebo úprava), následný dabing a hapták, protože prašulí dnes nikdo moc vydat nechce. V novém Matrixu slova jako „generálka“ vysloveně řežou do uší a chybí nám jen další genderové hovadiny. Ilustrace: archiv autora

Vedle zmateného děje, který jsem prostě nepochopil (zejména první desítky minut, celkově jsem to postupně sledoval snad patnáctkrát), tu máme i podivně „genderový“ překlad ve kterém chybí jen „magorka majorka“ a „konstáblice“.

Možná jsem si ale jen nevšiml…

Faktem podle mého je, že už tak mizerný snímek (s přehledem nejhorší Matrix) to úplně zabíjí, takže je nakonec lepší přepnout na originál a české titulky i když tady asi zjistíte, že si moc nepomůžete.

Za co nás HBO trestá když nám ještě k tomu, jako novinky v příslušné seriálové sekci, předkládá deset let staré seriály?

P. S. Za vyslovení déjà vu, jako „dežavu“, bych vysloveně střílel a dokonce i překladač od Googlu to vyslovuje správně. To to opravdu nikdo normální nekontroluje? Nebo mu je to fuk, včetně toho, že se to liší od jiných snímků?

 

Číst 931 krát Naposledy změněno středa, 03 srpen 2022 17:30

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.