neděle 28 duben 2024
Text Size

ftip týdne: Nadační fond nezávislé žurnalistiky? No spíše „nezávislé…“

Ve včerejší debatě pořadu Události, komentáře jsme konečně byli svědky slušné diskuse nejen na téma závislosti média na vydavateli, resp. majiteli. Kdo zcela propadl a předvedl jen pokrytectví, byl bohužel… Ilustrace: archiv autora

Doporučuji zhlédnout! Zazněla totiž řada zajímavých věcí nejen k placení za obsah v médiích. Perlou ale bylo prohlášení Davida Klimeše, výkonného ředitele organizace zvané Nadační fond nezávislé žurnalistiky: „…média Mafry nehodnotíme, protože tam vidíme jasný střet zájmů.“  Zdroj: Události, komentáře, 4. 11. 2023

Mohl by mi někdo vysvětlit, jak spolu souvisí kvalitní žurnalistika, P. T. Babiš a jeho tzv. střet zájmů? Každý slušný novinář, potažmo šéfredaktor, přece ví, že je jedno, kdo médium vlastní. Pokud je samozřejmě vše, jak má být, ctí se Autorský zákon, pozice a nezávislost šéfredaktora a média jako takového a hlavně je v redakci minimum autocenzury, protože ta je ještě horší než cenzura ke které už také máme pěkný náběh! A že bylo vše zjevně v pořádku, ve včerejší diskusi jasně řekl jak Erik Tabery, šéfredaktor Respektu, tak Matyáš Kaiser, šéfredaktor iDnes.cz. Oba ve vztahu k majitelům vydavatelství v jehož rámci pracovali.

A víte, co je ještě důležité? Že tato slova zazněla právě na České televizi, která má, nejen v tomto ohledu, řadu problémů.

P. S.: Nevím kdo tzv. Nadační fond nezávislé žurnalistiky platí, ale pokud bych to byl já, po včerejším prohlášení by ode mě nedostal ani korunu! Na farizejství, a také na hlupáky, jsem obzvláště vysazen.

 

Číst 494 krát Naposledy změněno sobota, 04 listopad 2023 17:04

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.