Vytisknout tuto stránku

Pár poznámek z dnešního webináře o audiu a televizorech Samsung

Větší článek chystám pro Televizní web, tady je pár poznámek z před chvíli skončené akce. Více o produktech najdete například… Foto: Samsung

  • Televizory QLED a Neo QLED: neuronová síť loni používaná na všechno, se v letošních modelech rozděluje na specializované sítě z nichž každá se věnuje něčemu jinému a podle toho bude také použita. Neo QLED mají v názvu označení QN, takže je snadno odlišíte. Pro rok 2021 je největší standardní velikostí 216 cm (85").
  • Životnost podsvícení Mini LED (LCD televizory) se neudává, výrobce hovoří o tom, že je podobná jako životnost televizoru.
  • Samsung CZ/SK má v plánu prodat stylových televizorů (Sero, Serif, Frame…) asi 10 % z celkového počtu, a to je hodně ambiciózní!

DALŠÍ INFORMACE:

Televizory Samsung 2021: přicházejí zcela nové Neo QLED, očekávané MICRO LED a další „designovky“

Předobjednávky televizorů Samsung Neo QLED 2021 jsou tady

Samsung Terrace aneb Televizor nejen na zahradu

„Laserový“ televizor Samsung The Premiere SP-LSP9T (test)

  • U všech televizorů Samsung QLED budou „dálky“ se solárním panelem, dobít půjdou i přes USB-C, což je samozřejmě skvělé! Samsungem odhadovaná úspora je asi 20 mil. kusů baterií, a to je skvělé neméně (zaplevelování planety…).
  • Samsung The Terrace (cena od 99.000 Kč) má antireflexní povrch, nikoli antireflexní obrazovku. Má také krytí pouze IP55 a tudíž instalace do otevřeného prostoru, kde na televizor bude pršet a sněžit podle mého názoru nepřipadá v úvahu. Krytí by muselo být vyšší. To se ujasní, jakmile budou zřejmé instalační podmínky. Test je přislíben. Podle mého instalace à la foto u článku výše.
  • V létě se budou ještě představovat televizory se skutečnými obrazovkami MicroLED, tedy složenými ze SKUTEČNÝCH diod LED nebo chcete-li ze žárovek LED. Nepůjde ale o modulární systém, jako Samsung The Wall (externí odkaz), nýbrž o klasický televizor. Ceny budou v nebeské výši a počítejte s něčím jako „slušný domeček“.
  • Audio Samsung rozjel a uvidíme, co z toho bude. Zajímavostí je hned několik: po připojení zvukové lišty Samsung nedochází ke klasickému vypnutí reproduktorů v televizoru, ale ty nyní doplňují repro v liště! Technologie OTS Pro má nabídnout čistší dialogy (hodně potřeba i na českých kanálech). Samsung SpaceFit Sound je zvuková kalibrace podle místnosti. Využit je mikrofon umístěný v TV, nebo ve zvukové liště (podle situace), takže jak vidíte, budou ji umět některé modely TV i „soundbarů“.

Obsáhlejší článek najdete na Televizním webu (externí odkaz).

 

Číst 2340 krát Naposledy změněno pátek, 02 duben 2021 09:19