pátek 29 březen 2024
Text Size

Krabičky do ledničky od Samsungu a… Tetrisu

Možná budete stejně, jako já, marně hledat, kde je ten elektronický fígl. Ale není tu žádný. Zprávu zveřejňuji i když s „digi“ nemá nic společného čistě proto, že i v čase vánočním a „konce ročním“ je třeba myslet na to, jak neplýtvat a šetřit planetu. Už nás zjevně začíná mít dost… Foto: Samsung

Samsung se spojil s The Tetris Company a společně uvedly limitovanou sérii úložných dóz na potraviny inspirovaných světoznámou logickou hrou Tetris tak, aby podpořily snahy o nižší plýtvání potravinami, které se v současnosti opět zvyšuje.

ČTĚTE TAKÉ: Samsung představil přívěsek proti ztrátě

První sada, která se má dát skládat stejně, jako v důvěrně známé hře, ať už to bude nahoru, dolů, doleva či doprava bude obsahovat všech sedm tvarů a barev „Tetrimínia“ – azurovou, žlutou, fialovou, zelenou, modrou, červenou a oranžovou. Díky tomu by mělo být skladování potravin v chladničce a mrazničce jednodušší, úspornější a jasnější.

Nové boxy na skladování potravin Samsung Stackers (25 €, 640 Kč), které se dají použít i jako šikovný dárek, budou k mání, vedle dalších zemí, i v Česku na Slovensku. Veškerý výnos z prodeje, který se bude odehrávat přes centralizovanou webovou stránku, podle oznámení výrobců poputuje Evropské federaci potravinových bank.

Poznámka: materiály použité na boxy jsou v souladu s příslušnými předpisy (číslo materiálu je PP 9003-07-0) a jsou recyklovatelné. Vnější obal je plně certifikovaný FSC 2.

Více se o potravinových dózách dozvíte na speciální stránce (čeština, externí odkaz, nové okno).

 

Číst 1431 krát Naposledy změněno neděle, 19 prosinec 2021 10:19

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.