pátek 29 březen 2024
Text Size

Roberts nabízí někdy hodně zajímavá rádia s DAB

U nás zcela neznámá značka má ve své kolekci celou řadu přijímačů s tunery DAB/DAB+. A jak vidíte na snímcích, vypadají skutečně dobře! První model můžete zahlédnout o víkendu (snad…). Foto: Roberts

Podívejte se například na Ortus 3 (90 GBP, při přepočtu 2.700 Kč), technicistnější radiobudík Sound 48 (100 GBP, 3.000 Kč) se čtyřmi alarmy, klasiku se zřejmě koženým držadlem Stream 94L (200 GBP, 6.000 Kč, internetové stanice, Bluetooth), nebo velmi elegantní stolní Blutune 300 (370 GBP, 11.100 Kč) s mechanikou CD a bezdrátovým dobíjením mobilu.

K TÉMATU: Další „Den s digitálním rádiem“ už tuto sobotu

Na značku jsem narazil zcela náhodně při psaní zprávy o „Dnu s digitálním rádiem“, kde se má jako první vlaštovka (doufejme) objevit „budíkový“ a výborně vybavený (linkový audio vstup, výstup na sluchátka a USB pro dobití mobilu) přijímač Roberts Ortus-Time DAB/FM (230 V, 30 GBP. 900 Kč). „Den s digitálním rádiem“ se koná v sobotu v Českých Budějovicích a více najdete na odkazu výše. Mimochodem najít byste tam měli asi 50 přijímačů pro DAB od patnácti značek.

Roberts Ortus 3.

 Britská značka Roberts byla založena dvěma přáteli (Harry Roberts a Leslie Bidmead) v roce 1932 a od té doby obdržela dvě královská oprávnění pro výrobce a dodavatele přijímačů Jejímu Veličenstvu královně a Jeho královské výsosti princi z Walesu. Rozhlasové přijímače vyráběla z počátku vysloveně ručně, tempem tři za týden. Její firemním heslem je: „nikdy neslevujte z kvality a nepřestávejte posouvat hranice“.

 

Roberts Ortus Time.

 

Roberts Stream 94L.

 

Miniaturní DAB rádio s Bluetooth reproduktorkem, Revival Petite (100 GBP, 3.000 Kč), se dodává v celé řadě barev.
Číst 1401 krát Naposledy změněno čtvrtek, 12 květen 2022 05:27

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.