čtvrtek 18 duben 2024
Text Size

Televizory Samsung dostaly nové uživatelské rozhraní. UI 2022 je má přiblížit video službám…

Systém domovské obrazovky na tlačítku domečku (Home) doposud představoval sofistikovanou lištu ukazující se v dolní části obrazovky zatímco na zbytku běželo třeba živé televizní vysílání. Nyní jde – bohužel – o celoobrazovkový náhled. Foto: Samsung

Vše si můžete porovnat na úvodním snímku a domovskou obrazovku do roku 2021 spatříte vlevo, vpravo (a na snímku níže) je pak už nová verze Home pro televizory z kolekce 2022/2023 a jak vidíte, je to à la Android TV s přidaným vertikálním menu po levé straně, nebo také HBO Max či Disney+.

K TÉMATU: Vše o televizorech 2022 (TV 2022) na jednom místě (rozcestník)

První přijímač z kolekce 2022, Samsung QE55QN95B, už dorazil na vyzkoušení, takže mohu vše výše uvedené potvrdit. A mohu i říci, že první dojmy z nové celoobrazovkové domovské nabídky Samsungu nejsou nijak valné. Zatímco dříve jsem si připadl v centru dění, protože beze změny jel aktuální televizní kanál nebo něco z IPTV/VoD a mohl jsem si vyvolat i nastavení, nyní jsem se cítil zcela odtržen. Jistý pocit odcizenosti mě doprovázel po celou dobu zkoušení televizoru a nejen že po zmáčknutí Home nic nevidíte, ale ani nic neslyšíte. A dokonce si bez vstupu do Home ani neupravíte nastavení!

Výsledek testu televizoru a další informace o Samsung UI 2022 si budete moci přečíst v pátek na Televizním webu.

Číst 1888 krát Naposledy změněno pondělí, 01 srpen 2022 18:22

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.