pátek 19 duben 2024
Text Size

IFA 2022: TCL přivezla televizor s 249cm, vylepšenou virtuální obrazovku i vlajkovou zvukovou lištu

Známá čínská společnost v Berlíně vystavuje nové televizory s podsvícením Mini LED a novou zvukovou lištu s DTS:X, Dolby Atmos a zadními reproduktory. Foto: TCL Europe

Televizory z TCL XL Collection mají mít úhlopříčky větší než 191 cm (75"), obrazovky LCD (QLED) a konkrétně jde o řady TCL C735, TCL C835 a TCL C935. Rozlišení je většinou Ultra HD (4), u C935 Pro pak 8K, podsvícení plošné typu Mini LED a operačním systémem je sice stále Android TV, ale ten je, z hlediska uživatelského, vymazán neodbouratelnou nadstavbou Google TV, které ovládání vrací kamsi před Android TV 8. Více se o nových televizorech dozvíte na Televizním webu.

K TÉMATU:

 

TCL NXTwear S: odlehčená druhá generace

Přepracované brýle s virtuální obrazovkou uvedené už na letošním CES 2022 nabídnou úhlopříčku 358 cm sledovanou ze vzdálenosti 4 m. Vybaveny jsou dvěma displeji OLED s rozlišením Full HD, poměrem stran 16:9 a poslouží k prohlížení obsahu z telefonu, notebooku nebo tabletu. Podle výrobce si tak snadno uděláte vaše soukromé kino kdekoli budete chtít.

K zařízení se brýle připojují přes USB-C s DP (DisplayPort), mají mj. zabudován gyroskopický a akcelerační senzor a dokáží zpracovat i obsah s HDR10.

TCL v této souvislosti vydalo obsáhlý list kompatibilních zařízení, mezi nimiž jsou například telefony Samsung Galaxy, Motorola Edge, či HTC U11, dále notebooky Apple, HP, Dell a Lenovo a také řada tabletů.

 

Zvuková lišty: nová vlajková loď

Na jaře společnost uvedla druhou generaci technologie Ray-Danz a zabudovala ji do zvukové lišty TCL C935U provedené v systému 5.1.2 s bezdrátovým subwooferem. Nyní ji využila i u vrcholového modelu TCL X937U (foto výše), který už pracuje s audio systémem 7.1.4 a má také zřejmě opět bezdrátové zadní reproduktory a samostatný subwoofer.

Obě lišty vytvářejí, resp. se snaží vytvořit prostorový zvuk typu 5.1, resp. 7.1, jsou kompatibilní s DTS: Play-Fi a mají také dva, resp. čtyři kanály pro systémy Dolby Atmos a DTS:X. Vlajková TCL X937U je pak navíc vybavena i automatickou kalibrací zvuku.

 

Číst 1009 krát Naposledy změněno pondělí, 05 září 2022 10:48

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.