pátek 29 březen 2024
Text Size

ČT3 se loučí. Nejlepší kanál České televize s náklady pár korun padl za oběť úsporným opatřením

Od Nového roku už nebude šířena stanice na níž jsme mimo jiné mohli vidět i nejrůznější perly, včetně kdysi zabetonovaných archivních fláků. Celkem vysílala 1.013 dnů a pustilo si ji, podle údajů provozovatele, asi 7 milionů diváků. Foto: Česká televize

V pořadí sedmý kanál spustila Česká televize 23. března 2020 v reakci na kovidovou situaci a původně se mluvilo o seniorech, což nesedělo od samého počátku. Některé vysloveně skvělé pořady totiž byly i pro mnohem mladší publikum, ostatně už samotné číslo bezmála 7 milionů lidí je bráno v cílové skupině 15+, tedy starších patnácti let. A svědčí o tom i fakt, že podle ČT kanál dosahoval jednoho z nejvyšších hodnocení divácké spokojenosti.

ČTĚTE TAKÉ:

Programová nabídka ČT3 se opírala archiv, tedy o výběr ze zlatého fondu a různé tematické relace a k tomu veřejnoprávní médium postupně dosadilo základní informační servis.

A proč se končí? ČT tvrdí, že… „…vinou nezbytných finančních úspor…“ a stanice jako svou labutí píseň uvede skvělého Saturnina. Jinak mezi nejpopulárnější pořady patřily seriály Nemocnice na kraji města, Rozpaky kuchaře Svatopluka, hudebně-zábavní relace Televarieté, ale také původní magazín Život na třetí.

 

Číst 690 krát Naposledy změněno čtvrtek, 15 prosinec 2022 18:45

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.