Vytisknout tuto stránku

ČT3 se loučí. Nejlepší kanál České televize s náklady pár korun padl za oběť úsporným opatřením

Od Nového roku už nebude šířena stanice na níž jsme mimo jiné mohli vidět i nejrůznější perly, včetně kdysi zabetonovaných archivních fláků. Celkem vysílala 1.013 dnů a pustilo si ji, podle údajů provozovatele, asi 7 milionů diváků. Foto: Česká televize

V pořadí sedmý kanál spustila Česká televize 23. března 2020 v reakci na kovidovou situaci a původně se mluvilo o seniorech, což nesedělo od samého počátku. Některé vysloveně skvělé pořady totiž byly i pro mnohem mladší publikum, ostatně už samotné číslo bezmála 7 milionů lidí je bráno v cílové skupině 15+, tedy starších patnácti let. A svědčí o tom i fakt, že podle ČT kanál dosahoval jednoho z nejvyšších hodnocení divácké spokojenosti.

ČTĚTE TAKÉ:

Programová nabídka ČT3 se opírala archiv, tedy o výběr ze zlatého fondu a různé tematické relace a k tomu veřejnoprávní médium postupně dosadilo základní informační servis.

A proč se končí? ČT tvrdí, že… „…vinou nezbytných finančních úspor…“ a stanice jako svou labutí píseň uvede skvělého Saturnina. Jinak mezi nejpopulárnější pořady patřily seriály Nemocnice na kraji města, Rozpaky kuchaře Svatopluka, hudebně-zábavní relace Televarieté, ale také původní magazín Život na třetí.

 

Číst 732 krát Naposledy změněno čtvrtek, 15 prosinec 2022 18:45