neděle 28 duben 2024
Text Size

Polský Goodram slaví 20 let. Paměti vyrábí za rohem ve Slezsku

V současnosti prý jediný evropský výrobce počítačových pamětí sídlí ve Slezsku (ano v tom o které jsme přišli za Marie Terezie) a hlásí překročení dalšího významného milníku. Foto: Goodram

Goodram sídli ve městě Łaziska Górne a zaměřuje se na paměťové moduly, jak počítačové, tak průmyslové či serverové. Produkuje je, vedle dalšího, od roku 2003 a neustále zvyšuje svůj podíl nejen na domácím trhu. Například u DRAM má podíl 35 %, paměťových disků SSD pak 25 %.

K TÉMATU:

Před nedávnem zahájila firma velkou rekonstrukci a rozšiřování výrobních prostor v řádu milionu euro zahrnující i modernizace linky pro výrobu SMT (Surface Mount Technology  – povrchová montáž, více na Wikipedii).

Wilk Elektronik SA založil Goodram v roce 1991. Zpočátku se firma zaměřovala pouze na distribuci paměťových modulů, později otevřela továrnu s vlastní výrobou a následně rozšířila nabídku o flash karty, USB flash disky a také o SSD disky. Své výrobky nabízí pod značkami Goodram a IRDM; ta je zaměřena na hráče, profesionály a nadšence.

 

Číst 439 krát Naposledy změněno neděle, 15 říjen 2023 16:36

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.