sobota 27 duben 2024
Text Size

Samsung One UI 6.0: nepovedená aktualizace nadstavby Androidu u mobilů se konečně vylepšuje

Poslední dobou (u mě 14. 12. 2023) začala na různé mobily značky Samsung přicházet dosti komplexní a zásadní aktualizace firemní uživatelské nadstavby ve verzi šest. Bohužel začátky byly dosti tristní! Foto: autor

Základ uživatelského prostředí verze 5.1 vidíte na úvodním perexovém snímku a povšimněte si, že například ikony jsou jasné a přehledné. S novou verzí One UI (User Interface – uživatelské rozhraní) přišly zcela přepracované a jsou/byly skutečně o třídu horší. Někdy jsem tak neviděl, zda je funkce zapnutá nebo vypnutá a i když se výrobce snaží (a snažil) původní „vylepšení“ nahradit další úpravou One UI 6.0 faktem je, že zůstává rozum stát nad tím, jak mohl něco tak nehotového a nepovedeného vůbec vypustit!

K TÉMATU:

Samsung One UI 6.0 – úvodní část oznámení o vylepšených funkcích při aktualizaci mobilu Samsung Galaxy A54 5G, který byl použit při zkoušení a odchycování obrazovek.

 

Také se vám zdá, že se poslední dobou stále častěji vypouštějí polohotové výrobky, aby se v průběhu času aktualizací firmwaru upravily? U Samsungu to v minulosti platilo zejména o nové verzi uživatelského rozhraní televizorů a před pár lety jeden čas přicházela verze za verzí, třeba i dvě, tři v průběhu krátkého testu.

Tady ale nejde o výrobek!

Tady jde jen o verzi firmwaru, o verzi, která vám přijde polohotová (jako v případě TV) a pak se postupně vylepšuje.

Našinec se až musí ptát, co se to s největším světovým výrobcem televizorů, a jedním z největších v případě mobilů, vlastně děje!

Samsung One UI 6.0 – detaily aktualizace například u domovské obrazovky a klávesnice. À propos ani zde „Domovská obrazovka“ (je to vlastně aplikace) nenabídla dříve běžnou možnost rotace přes všechny vaše obrazovky! To bych hodně ocenil!

 

Verze 5.1 patřila ve One UI k tomu nejlepšímu, co Samsung majitelům mobilů jeho značky za ty roky nabídl. Prostředí bylo jasně definované, volby většinou přehledně uspořádané (problém bylo snad jedině se zrcadlením obrazovky – všimněte si, že se s šestkou hodně vylepšilo) a ikony byly jednoduše skvělé! Stačila drobná vylepšení a byla to pomalu značka „ideál…“

Bohužel!

Máme tu podivné One UI 6.0 a když jsem se v okolí vyptával komu se líbí, nenašel jsem jediného!

Samsung One UI 6.0 – detaily aktualizace u fotoaparátu.

 

Co nového se v šestce objevilo, vidíte vepsané do snímků. A na úplný závěr i nové – a ještě novější (byla už minimálně jedna další úprava) – ikony. Ty už alespoň trochu vypadají k světu a jsou výrazně přehlednější.

Pokud je ještě na svém mobilu nemáte, zkuste si další aktualizaci vyhledat manuálně.

Samsung One UI 6.0 – a na závěr tu máme… již několikrát ve verzi šest upravované ikony!

 

Číst 545 krát Naposledy změněno úterý, 02 leden 2024 23:24

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.