Vytisknout tuto stránku

Samsung One UI 6.0: nepovedená aktualizace nadstavby Androidu u mobilů se konečně vylepšuje

Poslední dobou (u mě 14. 12. 2023) začala na různé mobily značky Samsung přicházet dosti komplexní a zásadní aktualizace firemní uživatelské nadstavby ve verzi šest. Bohužel začátky byly dosti tristní! Foto: autor

Základ uživatelského prostředí verze 5.1 vidíte na úvodním perexovém snímku a povšimněte si, že například ikony jsou jasné a přehledné. S novou verzí One UI (User Interface – uživatelské rozhraní) přišly zcela přepracované a jsou/byly skutečně o třídu horší. Někdy jsem tak neviděl, zda je funkce zapnutá nebo vypnutá a i když se výrobce snaží (a snažil) původní „vylepšení“ nahradit další úpravou One UI 6.0 faktem je, že zůstává rozum stát nad tím, jak mohl něco tak nehotového a nepovedeného vůbec vypustit!

K TÉMATU:

Samsung One UI 6.0 – úvodní část oznámení o vylepšených funkcích při aktualizaci mobilu Samsung Galaxy A54 5G, který byl použit při zkoušení a odchycování obrazovek.

 

Také se vám zdá, že se poslední dobou stále častěji vypouštějí polohotové výrobky, aby se v průběhu času aktualizací firmwaru upravily? U Samsungu to v minulosti platilo zejména o nové verzi uživatelského rozhraní televizorů a před pár lety jeden čas přicházela verze za verzí, třeba i dvě, tři v průběhu krátkého testu.

Tady ale nejde o výrobek!

Tady jde jen o verzi firmwaru, o verzi, která vám přijde polohotová (jako v případě TV) a pak se postupně vylepšuje.

Našinec se až musí ptát, co se to s největším světovým výrobcem televizorů, a jedním z největších v případě mobilů, vlastně děje!

Samsung One UI 6.0 – detaily aktualizace například u domovské obrazovky a klávesnice. À propos ani zde „Domovská obrazovka“ (je to vlastně aplikace) nenabídla dříve běžnou možnost rotace přes všechny vaše obrazovky! To bych hodně ocenil!

 

Verze 5.1 patřila ve One UI k tomu nejlepšímu, co Samsung majitelům mobilů jeho značky za ty roky nabídl. Prostředí bylo jasně definované, volby většinou přehledně uspořádané (problém bylo snad jedině se zrcadlením obrazovky – všimněte si, že se s šestkou hodně vylepšilo) a ikony byly jednoduše skvělé! Stačila drobná vylepšení a byla to pomalu značka „ideál…“

Bohužel!

Máme tu podivné One UI 6.0 a když jsem se v okolí vyptával komu se líbí, nenašel jsem jediného!

Samsung One UI 6.0 – detaily aktualizace u fotoaparátu.

 

Co nového se v šestce objevilo, vidíte vepsané do snímků. A na úplný závěr i nové – a ještě novější (byla už minimálně jedna další úprava) – ikony. Ty už alespoň trochu vypadají k světu a jsou výrazně přehlednější.

Pokud je ještě na svém mobilu nemáte, zkuste si další aktualizaci vyhledat manuálně.

Samsung One UI 6.0 – a na závěr tu máme… již několikrát ve verzi šest upravované ikony!

 

Číst 598 krát Naposledy změněno úterý, 02 leden 2024 23:24