sobota 20 duben 2024
Text Size

Dnes v noci můžete na Prima Max sledovat film Favoritka (The Favourite)

Snímek z roku 2018 získal deset nominací na Oscara a pět nominací na Zlatý glóbus. Olivia Colmanová pak uspěla jako nejlepší herečka… Foto: FTV Prima

Částečně životopisné komediální drama (s přesností si prý tvůrci hlavu nelámali) se vrací do Velké Británie 18. století kdy vládne Anna Stuartovna. Je osamělá a tak se obklopuje množstvím dvorních dam, s nimiž nemá jen platonické vztahy. Navíc se stává kořistí a obětí mnoha zákulisních pletich.

ČTĚTE TAKÉ: Přicházejí Moscow Noir: už v pátek večer

Tolik ve stručnosti o snímku, který vznikl v produkci Irska a Velké Británie v roce 2018 a režíroval ho řecký režisér Yorgos Lanthimos. Hlavní role ztvárnily Olivia Colmanová, Emma Stone a Rachel Weiszová.

Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 2018 na Benátském filmovém festivalu a film se natáčel na zámku Hampton Court Palace jihozápadně od Londýna.

 

Číst 1234 krát Naposledy změněno středa, 26 květen 2021 15:20

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.