pátek 19 duben 2024
Text Size

E-way Rescue Roadster: koncept autonomní záchranky

Na cloudové platformě 3Dexperience od společnosti Dassault Systèmes vznikl projekt „letadlo-auta“, který by mohl pomoci klidně i za nějaké další krize… Foto: Dassault Systèmes

Využití najde jak v rámci běžného integrovaného záchranného systému, tak v tradičním městském prostředí. Tam má sloužit ke snadnějšímu pohybu osob, protože vozidla by měla mezi sebou komunikovat a vytvořit tak systém předcházející nehodám a kolonám.

„Pomocí generativního designu řešení Catia se nám podařilo snížit celkovou hmotnost vozidla, přičemž nedošlo ke snížení odolnosti konstrukce. Díky lehčí konstrukci jsme mohli snížit spotřebu energie, a tedy odpovídajícím způsobem upravit i specifikaci motoru,“ říká Tony Parez-Edo Martin stojící za návrhem E-way Rescue Roadsteru.

ČTĚTE TAKÉ: „Solární dron“ XSun SolarXOne má druhou generaci. A už i úspěšně absolvoval test

Mezinárodní tým začal na projektu autonomního létajícího záchranného prostředku pracovat loni v červnu a nyní už má připravenu celou technickou dokumentaci, 3D model a simulace působení vnějších vlivů na vozidlo. Projekt se tak posouvá do další fáze.

 

Číst 1201 krát Naposledy změněno pondělí, 12 červenec 2021 21:17

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.