středa 24 duben 2024
Text Size

Sony Xperia Z2 Tablet: extra tenký a extra vodotěsný

Deseti palcový tablet nabídne tenoulinké tělo a vysoký stupeň krytí proti vodě a prachu. Odolnost při pádu se však neudává…

 

Deset, resp. 10,1ʺ, představuje úhlopříčku LCD (TFT) displeje 25,7 cm a rozlišení 1 920 x 1 080 bodů, vodotěsnost (a prachotěsnost) zase krytí IP55 a IP 58. Výrobce udává že je – při pochopitelně řádném zakrytování všech otvorů – ponořitelný až do hloubky 1,5 m na až 30 minut. 

Zabudován je čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s frekvencí 2,3 GHz podporovaný grafikou Adreno 330 a 3 GB paměti RAM. A také akumulátor s kapacitou 6 000 mAh a udávanou výdrží ve videu kolem deseti hodin provozu.

Rozměry tabletu se systémem Android 4.4 jsou 266 x 172 x 6 mm, hmotnost 430 gramů a k dispozici bude varianta s Wi-Fi a s Wi-Fi plus LTE/3G. 

Součástí Xperia Z2 Tablet bude i software pro jednodušší převod dat z vašeho předchozího tabletu s operačním systémem Android nebo iOS. Dovolí převést jak kontakty, tak fotografie, záložky a údajně i aplikace jako takové. Součástí tabletu zřejmě budou i protišumová sluchátka MDR-NC31EM redukující hluk pronikající z okolí až o 98 %. Dokoupit pak půjde dokovací stanice BSC10 s „magnetickým“ dobíjením a mj. i bezdrátový ovladač Wireless Controller DualShock 3 s ovládáním herních funkcí ve stylu PlayStation. 

 

Tělo tabletu je vysoké 6 mm, přesně se udává 6,4 mm. Otázkou je, jak to bude s jeho odolností třeba při pádu.

 

Dokovací stanice BSC10 s prý "magnetickým“ dobíjení má také zabudovaný reproduktor.

 

Tablet prý velice rychle dobíjí (přesný čas v tiskové zprávě chyběl), a to díky technologii Qualcomm Quick Charge 2.0. Vyjádřeno číslem, Sony mluví o zkrácení dobíjecího času o až 75 %.

 

Číst 3907 krát Naposledy změněno čtvrtek, 17 duben 2014 05:13

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.