Vytisknout tuto stránku

Sage Barista Express Impress s vlastním pěchováním namleté kávy

AKTUALIZOVÁNO: Od kávového zrnka k espresu za méně než minutu. Tak dlouho má trvat příprava na novém kávovaru značky Sage. Foto: Fast

AKTUALIZOVÁNO, 24. 10. 2022: kávovar dorazil na vyzkoušení, takže musím opravit zprávu o dvou bajonetových hlavách. Je zde obvyklá jedna. Kávovat má na štítku označení Sage SES876 BSS.

 

Kávovar Barista Express Impress (20.990 Kč) s vlastním mlýnkem kávy a dvěma bajonetovými hlavami umístěnými za sebou vyniká zejména automatickým upěchování kávy v páce, což je jedna z věcí, které rozhodují o výsledku. Tzv. tamper vyvine tlak 10 kg a na závěr ještě povrch kávy upraví mírným pootočením o sedm stupňů. Indikátor zároveň zobrazí ideální hodnotu stlačení. Vedlejším efektem je pak méně nepořádku z například přetlačené, přesypané, kávy.

K TÉMATU: Na trh přichází nerezový pákový kávovar Sage Bambino SES450

Integrovaný kónický mlýnek má kovové mlecí kameny a 25 možných nastavení hrubosti. Přesnou dávku kávy si Sage automaticky vypočítává na základě posledního mletí. Kávovar rovněž pracuje s nízkotlakým předspařením, po kterém následuje vysokotlaková extrakce. Systém ohřevu má digitální regulaci teploty a výsledkem je voda o 93 °C. Jak vidíte ze snímků, je tu i parní tryska pro napěnění mléka z níž vychází pára o teplotě 130 °C.

Rozměry (švh) jsou 330 x 410 x 380 mm, kapacita nádržky na vodu 2 litry.

Sage je evropskou značkou australské společnosti Breville vyrábějící malé kuchyňské spotřebiče nejvyšší kvality s tříletou zárukou. Na český trh značka vstoupila v roce 2018 a u nás ji zastupuje společnost Fast ČR.

 

Číst 915 krát Naposledy změněno pondělí, 24 říjen 2022 19:27