čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Nové chladničky LG: jedna velmi úsporná, druhá s měnitelnou barvou dveří

LG nedávno představilo dvě kombinované novinky z nichž jedna patří do energetické třídy A, druhou je prototyp budoucího modelu s umělou inteligencí, který umí měnit barvy a přehrávat muziku. Foto: LG Electronics

První novinka, u které zatím nebylo sděleno označení a cena, má na trh přijít ještě do konce roku a patří do energetické třídy A (podle nového hodnocení domácích spotřebičů, viz Evropská komise, březen 2021). Výrobce dále ohlásil, že vylepšil strukturu kondensátoru a výměníku tepla chladničky a zdokonalil proudění vzduchu tak, aby bylo dosaženo účinnější a rovnoměrnější distribuce v celém vnitřním prostoru.

K TÉMATU: Třicítka nových zcela beznámrazových chladniček Whirlpool W Collection

Nová chladnička LG zatím bez označení.

Podle vlastního měření LG dosahuje novinka, díky svému kompresoru, o 10 % nižší roční spotřeby ve srovnání s jinými modely chladniček LG v rámci energetické třídy A. Nová kombinovaná chladnička má na trh přijít v listopadu 2022 a lze ji také ovládat a monitorovat na dálku prostřednictvím aplikace LG ThinQ. To by naznačovalo i připojitelnost k internetu a Wi-Fi.

LG MoodUP.

Druhou zajímavostí je LG MoodUP (foto z veletrhu IFA 2022 v úvodu), která má ve dveřích zabudovány panely s LE diodami a můžete si tak vybrat z 22 barev u horních dveří a z 19 u spodních. Pokud LED omezíte, má chladnička nabídnout tradičnější šedý nebo bílý vzhled.

A přehrávání hudby? Na vestavěný reproduktor se můžete z vašeho mobilu napojit přes Bluetooth a využít prý lze i synchronizace barev s muzikou.

Více zatím zveřejněno nebylo stejně, jako bližší parametry obou kombinovaných chladniček s obvyklým uspořádáním. Tedy chladnička nahoře a mraznička dole.

 

Číst 760 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.