Vytisknout tuto stránku

Nové chladničky LG: jedna velmi úsporná, druhá s měnitelnou barvou dveří

LG nedávno představilo dvě kombinované novinky z nichž jedna patří do energetické třídy A, druhou je prototyp budoucího modelu s umělou inteligencí, který umí měnit barvy a přehrávat muziku. Foto: LG Electronics

První novinka, u které zatím nebylo sděleno označení a cena, má na trh přijít ještě do konce roku a patří do energetické třídy A (podle nového hodnocení domácích spotřebičů, viz Evropská komise, březen 2021). Výrobce dále ohlásil, že vylepšil strukturu kondensátoru a výměníku tepla chladničky a zdokonalil proudění vzduchu tak, aby bylo dosaženo účinnější a rovnoměrnější distribuce v celém vnitřním prostoru.

K TÉMATU: Třicítka nových zcela beznámrazových chladniček Whirlpool W Collection

Nová chladnička LG zatím bez označení.

Podle vlastního měření LG dosahuje novinka, díky svému kompresoru, o 10 % nižší roční spotřeby ve srovnání s jinými modely chladniček LG v rámci energetické třídy A. Nová kombinovaná chladnička má na trh přijít v listopadu 2022 a lze ji také ovládat a monitorovat na dálku prostřednictvím aplikace LG ThinQ. To by naznačovalo i připojitelnost k internetu a Wi-Fi.

LG MoodUP.

Druhou zajímavostí je LG MoodUP (foto z veletrhu IFA 2022 v úvodu), která má ve dveřích zabudovány panely s LE diodami a můžete si tak vybrat z 22 barev u horních dveří a z 19 u spodních. Pokud LED omezíte, má chladnička nabídnout tradičnější šedý nebo bílý vzhled.

A přehrávání hudby? Na vestavěný reproduktor se můžete z vašeho mobilu napojit přes Bluetooth a využít prý lze i synchronizace barev s muzikou.

Více zatím zveřejněno nebylo stejně, jako bližší parametry obou kombinovaných chladniček s obvyklým uspořádáním. Tedy chladnička nahoře a mraznička dole.

 

Číst 816 krát