úterý 19 březen 2024
Text Size

Další energetická bomba od Signify Philips: nejúspornější žárovky na světě v nejvyšší třídě

Společnost Signify, výrobce osvětlení se značkou Philips, rozšiřuje nabídku obecně  nejúspornějších žárovek Philips LED Classic v nejvyšší energetické třídě A (nový štítek EU) o další světelné výkony. Foto: Signify

Výrobce udává, cituji, že… „Vysoce úsporné LED žárovky spotřebují ve srovnání se standardními až o 60 % méně energie a mají 3,5x delší životnost. Nově jsou k dispozici v klasickém tvaru ve verzích 75 W a 100 W, a v matném provedení. Nabídka zahrnuje i první LED svíčku energetické třídy A a LED osvětlení s paticí GU10 energetické třídy B.“ Udávána je také životnost až 50 tisíc hodin a test obou úvodních modelů s tradiční paticí E27 představených v roce 2021 najdete na odkazu níže.

K TÉMATU:

Signify k tomu ještě uvádí, cituji: „…podle aktuálního nařízení EU o energetických štítcích musí dosáhnout energetické účinnosti 210 lm/W.“

K novinkám se krom první „LED svíčky“ energetické třídy A, řadí i bodové osvětlení Master LED Spot s paticí GU 10, které už ale patří do energetické třídy B. Takováto žárovka o 2,4 W má nahradit halogenovou žárovku o příkonu 50 W.

Vraťme se ale k žárovkám LED s nejběžnější paticí E27, Původní řada nyní nově pojmenovaná „Philips Master LED Bulb“ (zřejmě), má kromě 40 W a 60 W (viz test), nabídnout i verze 75 a 100 W jak v provedení čirém, tak matném. Žárovky rovněž splňují firemní kritéria Philips EyeComfort (více zde).

Celé uvedené portfolio má doplnit Philips Master LED Candle – první v třídě A (opět nový štítek EU) s udávanou až o 60 % nižší spotřebou a 3,5x vyšší životností. Signify ji nabízí v podobě teplé bílé (3000 K) a studené bílé (4000 K).

Nabídku mají dále doplnit tzv. LED trubice opět v energetické třídě A u kterých byla udána pouze životnost 100.000 hodin.

Tisková zpráva informovala i o tom, že i u novinek je opět využit obal bez plastů, který společnost Signify zavedla v roce 2021.

 

Číst 801 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 02:16

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.