Vytisknout tuto stránku

Tišší klávesnice a myš Trust Trezo Comfort, navíc z recyklovatelných materiálů

Nová souprava klávesnice a myši je určena těm, kterým vyhovuje „klávesnicová klasika“ (tradiční obrácené „T“ je zachováno) a zároveň si potrpí na ekologické, nebo ekologičtější provedení spotřební elektroniky. Foto: Trust

Podle zaslané tiskové zprávy „Trust upíná svou pozornost směrem k udržitelnosti a celou svou strategii a výrobní kapacity mění po vzoru nároků Zelené dohody pro Evropu.“ I v této souvislosti společnost obdržela ocenění EcoVadis, za pozornost stojí ale i to, že snížila, podle vlastních údajů, spotřebu všech obalových materiálů o 34 % a dále nahradila až 36 % plastů za recyklovatelné kartony.

ČTĚTE TAKÉ:

Balíček klávesnice a myši, Trust Trezo Comfort (999 Kč, na Slovensku 39,99 €), je vyroben z 85% z recyklovaných plastů (u obou, ABS, PCR), má mít tichá tlačítka (udáno je u klávesnice 31,8 dB, u myši 24,4 dB) a výdrž na baterie (přiloženy) je udávána na 4 roky (klávesnice), resp. na jeden rok (myš).

Jak vidíte ze snímků, klávesnice má integrovanou opěrku dlaně, vyhrazená multimediální tlačítka a nechybí ani vypínač napájení na obou komponentech. Někoho potěší i tlačítko pro nastavení DPI u myši.

Parametry: 3x baterie (AA), komunikace přes USB člen, kompatibilita s Windows 10 nebo 11, macOS 10.15, 11 nebo 12, Chrome OS

Poznámka autora: u myši nebylo uvedeno zda jde o verzi pro leváky, praváky nebo oboje. Podle snímků to vypadá na to poslední, ale doporučuji ověřit si to.

 

Číst 674 krát Naposledy změněno čtvrtek, 05 leden 2023 14:09