Vytisknout tuto stránku

Francouzské chladničky Hisense (french door): konvertibilní prostor, různé šířky a dva nezávislé okruhy

 

AKTUALIZOVÁNO: Klasické „ameriky“ jsou vždy dvoudvéřové. Novodobá úspornější a dnes také praktičtější varianta představuje tzv. vícedveřové chladničky někdy nazývané „francouzské“. Foto: Hisense

 

AKTUALIZOVÁNO, 9. 6. 2023: doplňuji tzv. akumulační dobu při výpadku napájení. Je to 10 hod., tzn. po tento čas vydrží věci v mrazničce beze změny teploty.

AKTUALIZOVÁNO, 8. 6. 2023: některé údaje, které se včera nepodařilo sehnat či ověřit… Chladnička Hisense RQ760N4AIE: celkový objem 584 l, chladicí část 352 l, mrazicí 232 l. Prostor s nastavitelnou teplotou (tzv. konvertibilní) má 107 l. Energetická třída E, roční spotřeba 352 kWh, mrazicí výkon 4,5 kg/24 hod. Údaje vzaty z listu výrobce a energetického štítku. Chladnička má pouze výdej chladné vody, nikoli ledu, výdrž při výpadku napájení se nepodařilo zjistit.

 

„Amerika“ mívá šířku 90 cm a za levým, zpravidla útlejším křídlem se ukrývá mraznička, vpravo je pak někdy až vysloveně velkorysá chladnička. Novější čtyřdveřové provedení může mít šířku 70, 80 i 90 cm a má dveře „do kříže“. Celkový objem atakuje hranici 600 litrů, díky svému provedení je však chladnička v provozu úspornější. Další výhodou je to, že v chladicím prostoru (dvě horní spojené části) budete mít k dispozici police přes celou šířku a tohle u „ameriky“ nenajdete. Vícedveřové chladničky navíc prý mohou být, v porovnání s klasickou kombinovanou „šedesátkou“, praktičtější. Dveřní křídla totiž mají být užší a proto potřebují pro otevření méně místa.

ČTĚTE TAKÉ:

Chladnička Hisense RQ760N4AIE (nerez i černá, 49.990 Kč) má invertorový kompresor, pracuje ve zcela beznámrazovém režimu a je unikátní v tom, že má dva (!) chladicí okruhy. Můžete tak teplotu regulovat skutečně nezávisle.

V chladicí části jsou tři skleněné police a dvě extra velké zásuvky na zeleninu a ovoce s regulací vlhkosti plus box na drobnější potraviny. V mrazničce je šest boxů a horní policová přihrádka pro přístup třeba ke zmrzlině. Konvertibilní prostor najdete za pravými dolními dvířky a dovoluje regulaci teploty od +5 ℃ do -20 ℃. Pracuje tudíž jako chladnička nebo jako mraznička.

Hisense RQ760N4AIE také, podle zaslané tiskové zprávy, využívá několika režimů, mezi jiným…

  • „Úspora energie“ – minimalizace nákladů, chladnička se automaticky přepne na 6 °C, mraznička na -17 °C.
  • „Dovolená“ – chladnička se automaticky přepne na 8 °C, mraznička na -18 °C, výrobník chladné vody se vypne.

V případě většího množství potravin lze využít „super chlazení“, které sníží teplotu v chladničce o 2 °C po dobu šesti hodin.

Číst 705 krát Naposledy změněno pátek, 09 červen 2023 11:56