sobota 27 duben 2024
Text Size

Netatmo uvádí: klíče s NFC, domovní zámek i s mobilem

AKTUALIZOVÁNO: Francouzské Netatmo rozšířilo portfolio bezpečnostních produktů. Podle ohlášení splňuje normu mechanického a elektronického zabezpečení EN 15684. Odemknout jde i mobilem. Foto: Netatmo

 

AKTUALIZOVÁNO, 19. 11. 2023: Výrobce dodal další podrobnosti... „Délka vložky: Pro vnitřní část dveří je délka vložky nastavitelná od 30 do 50 mm. Pro vnější část můžete přidat prodlužovací sady. Dvě z nich jsou k dispozici v balení (35 mm a 40 mm) a dvě se prodávají samostatně (45 a 50 mm).

Co se myslí tloušťkou: NDL je kompatibilní s dveřmi do 10 cm – do 5cm na jedné straně a 5cm na druhé straně. Pokud ale vaše dveře nejsou symetrické a například na jedné straně mají 4 cm a na druhé 6 cm, nejsou kompatibilní.

Zabudovaný konektor microUSB: Ano, pro případ, že se vám vybijí baterie (po více než roce), je zde možnost nouzového napájení pomocí konektoru micro USB. Nelze jej použít k přenosu dat, pouze k napájení."

Cylindrická vložka (poznámka autora: délka nebyla udána, takže nevíme pro jaké dveře je) je vyrobena z nerezové oceli a podle výrobce je odolná proti vypáčení, navrtání, vyražení i vyříznutí (výztuha destičkou). Vybavena je třemi bezpečnostními kolíky a proti elektronickým útokům je chráněna už jenom tím, že není připojena k internetu. Nicméně zámek lze odemknout mobilem přes šifrovanou a zabezpečenou komunikaci přes Bluetooth nebo pomocí klíčů vybavených NFC (co to je). Ověření pro odemknutí, zamknutí či přidání nového klíče obstarává tzv. „jedinečný bezpečnostní prvek“ zabudovaný do každého zámku.

K TÉMATU:

Instalace může být prováděna svépomocí a má jít o běžný postup známý z běžných cylindrickým vložek s jedním jistícím šroubem. Následné odemknutí (zamknutí) se provádí stejně, jako v případě standardní vložky vložením klíče. Využít můžete i telefon v němž je instalována aplikace Home+ Security společností Bticino, Legrand a Netatmo. V případě dovolené lze navíc z aplikace udělit dočasný přístup, který lze také kdykoli odvolat. Hosté se tak mohou do domu dostat pomocí přidružené aplikace Home+ Guest nevyžadující ani účet ani heslo.

Zámek Netatmo se dodává v balení se třemi klíči, další lze objednat a do aplikace jich můžete přidat prý libovolný počet. Jeden klíč jde rovněž s výhodou použít pro několik zámků, klíče nelze kopírovat a v případě ztráty nebo odcizení je můžete v aplikaci deaktivovat. Vyhnete se tedy i nákladné výměně zámečníkem.

Zabudovaná baterie má udávanou životnost rok a o její snížené kapacitě obdržíte oznámení. Pokud se zcela vybije, je k dispozici rozhraní microUSB, přes které by měl jít zámek dočasně aktivovat.

Zámek je také kompatibilní s Apple Home, takže jde například nastavit, aby se při odemknutí automaticky rozsvítilo světlo. Datum uvedení na český trh a cena nebyly oznámeny.

Poznámka autora: podrobnosti zjišťuji.

Číst 417 krát Naposledy změněno neděle, 19 listopad 2023 18:35

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.