čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Samsung NX mini, NX30 a NX3000: třikrát s výměnnými objektivy 

Tři novinky řady NX, tedy „zrcadlovek bez zrcátka“, se vyznačují především vysokou flexibilitou a zjednodušeným sdílením nahrávek. A také zajímavě navrženými displeji.

NX30 (25.999 Kč, mj. na snímku v perexu) zvládající až 9 sn./s, nabídne snímač o velikosti APS-C, elektronický hledáček s až 80stupňovým náklonem a výklopný, a také otočný, dotykový displej typu AMOLED. 

NX 30 při pohledu zezadu nabídne čistý, jakoby zrcadlovkový profil.

 

 

„Bez hledáčkový“ NX mini (od 10.999 Kč) je velice tenký (23 mm) a lehký (160 g) aparát a jeho základem je kovové tělo s koženkovým povrchem ve čtyřech barvách – bílé, hnědé, černé a světle zelené. Zabudován je výklopný dotykový displej (až 180 stupňů), Wi-Fi, NFC a díky funkci Tag & Go prý snadněji přenesete snímky například do tabletu Samsung, a to pouhým přiložením obou zařízení k sobě. To funguje i u následujícího přístroje koncipovaného ale trochu jinak. 

 

NX mini s designové velice čistým provedením, což je vidět i na snímcích níže.

 

 

 

 

 

 

 

 

U všech foťáků, včetně NX3000, ke kterému se dostáváme nyní, můžete použít libovolné objektivy Samsungu i když v případě vysoce kompaktního NX k tomu bude někdy zapotřebí redukce.

 

 

Samsung NX3000 i při pohledu zezadu naznačuje možnost zcela vyklopit displej tak, jak to vidíme na snímku níže.

 

Číst 3686 krát Naposledy změněno pondělí, 12 květen 2014 12:53

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.