Vytisknout tuto stránku

Samsung NX mini, NX30 a NX3000: třikrát s výměnnými objektivy 

Tři novinky řady NX, tedy „zrcadlovek bez zrcátka“, se vyznačují především vysokou flexibilitou a zjednodušeným sdílením nahrávek. A také zajímavě navrženými displeji.

NX30 (25.999 Kč, mj. na snímku v perexu) zvládající až 9 sn./s, nabídne snímač o velikosti APS-C, elektronický hledáček s až 80stupňovým náklonem a výklopný, a také otočný, dotykový displej typu AMOLED. 

NX 30 při pohledu zezadu nabídne čistý, jakoby zrcadlovkový profil.

 

 

„Bez hledáčkový“ NX mini (od 10.999 Kč) je velice tenký (23 mm) a lehký (160 g) aparát a jeho základem je kovové tělo s koženkovým povrchem ve čtyřech barvách – bílé, hnědé, černé a světle zelené. Zabudován je výklopný dotykový displej (až 180 stupňů), Wi-Fi, NFC a díky funkci Tag & Go prý snadněji přenesete snímky například do tabletu Samsung, a to pouhým přiložením obou zařízení k sobě. To funguje i u následujícího přístroje koncipovaného ale trochu jinak. 

 

NX mini s designové velice čistým provedením, což je vidět i na snímcích níže.

 

 

 

 

 

 

 

 

U všech foťáků, včetně NX3000, ke kterému se dostáváme nyní, můžete použít libovolné objektivy Samsungu i když v případě vysoce kompaktního NX k tomu bude někdy zapotřebí redukce.

 

 

Samsung NX3000 i při pohledu zezadu naznačuje možnost zcela vyklopit displej tak, jak to vidíme na snímku níže.

 

Číst 3698 krát Naposledy změněno pondělí, 12 květen 2014 12:53