pátek 26 duben 2024
Text Size

Mistrovství světa ve fotbale 2014: přes satelit prý nejrychleji

Satelitní vysílání je prý nejrychlejší cestou jak získat z brazilského Mistrovství světa obraz a těšit se tak z gólu dříve. Alespoň to tvrdí společnost SES S.A., provozovatel satelitní sítě Astra.  

Foto: SES S.A.

Diváci satelitní televize vidí prý góly jako první s max. pětisekundovým zpožděním (v případě rozlišení HD). Jen o málo později (prodleva nebyla udána) nastupují zákazníci kabelových operátorů a s osmi sekundovým prodlením pak ti, co sledují brazilské MS 2014 přes terestrický příjem, tedy u nás typicky přes DVB-T. 

Zdaleka největší zpoždění budou mít ti, co sledují utkání přes internet a jde prý řádově o až desítek sekund. 

Díky spolupráci společností SES a Eurovision také můžete zápasy sledovat v rozlišení Ultra HD. Přenos zajišťuje družice NSS-806 na orbitální pozici 47,5° západně, další dva satelity, NSS-7 na pozici 20° W a SES-6 na 40,5° W, využívá Eurovision pro přenos signálu z dvanácti stadionů do Mezinárodního vysílacího centra v Riu de Janeiro.

Společnost SES S.A také ohlásila, že v průběhu šampionátu má nárůst provozu o téměř 25 % (v porovnání s běžným provozem například z letošního dubna).

 

 

Číst 3576 krát Naposledy změněno pondělí, 07 červenec 2014 13:34

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.