sobota 20 duben 2024
Text Size

Netgear Nighthawk X6: šest antén, „tři“ Wi-Fi pásma a futuristický vzhled

Pokud jste si například pořídili špičkový mobil a hledáte Wi-Fi směrovač (router) obdobných kvalit a na mnoho let, zkuste X6 nebo jinak řečeno R8000 pracující mj. i v posledním standardu Wi-Fi, 802.11ac.  

Foto: Netgear

 

Netgear R8000 má zabudováno šest výklopných antén a jak vidíte, vypadá dosti futuristicky. Pracuje ve dvou frekvenčních pásmech se třemi samostatnými okruhy. Jeden pro klasických 2,4 GHz, další dva komunikují na frekvenci 5 GHz. Díky „pásmu navíc“ tak mohla být zvýšena teoretická přenosová rychlost až na 3,2 Gb/s (0,6 + 1,3 + 1,3), díky sofistikovanému systému antén bylo rozšířeno i pokrytí. A protože směrovač pracuje se všemi normami Wi-Fi není problém připojit jakékoli i hodně staré zařízení a optimalizovat jeho přenosový výkon, a to včetně zařízení herních, s minimálním ovlivněných těch ostatních. 

Zabudován je dvoujádrový procesor (1 GHz) a tři další pomocné procesory, rozhraní USB 3.0 a podporováno je Apple iTunes (AirPlay, Apple Remote), technologie Time Machine dovolující automatické zálohování počítačů Apple Mac na externí USB disk a pět gigabitových ethernetových portů (1x WAN a 4x LAN). K dispozici je také nastavitelná URL adresa pro vytvoření FTP serveru.

Router Netgear Nighthawk X6 bude ke koupi během podzimu 2014 za předpokládanou doporučenou koncovou cenu 5.990 Kč.

 

Číst 3771 krát Naposledy změněno středa, 03 září 2014 05:00

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.