Vytisknout tuto stránku

Astra Talent: soutěž dětské kresby a příspěvek pro Červený kříž

Čtvrtý ročník dětské výtvarné soutěže, kterou pořádala společnost SES (SES Astra) od 1. 10. do 30. 11. 2014 v devíti zemích střední a východní Evropy už zná své vítěze. Uspěla i kresba z Česka.  

Foto: SES

 

Porota složená z umělců a učitelů umění vybrala dvanáct vítězných kreseb dětí ve věku od 8 do 15 let. Oceněno bylo ještě dalších šest dětí, jejichž kresby získaly nejvíc hlasů ve veřejném hlasování na webové adrese astratalent.eu (externí odkaz, nové okno). 

Soutěž probíhala v České republice, Bulharsku, Chorvatsku, Maďarsku, Polsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku a v Rumunsku a zúčastnilo se jí 944 škol ze kterých přišlo 3 044 kreseb.

Za každý obrázek nahraný na webové stránky soutěže, daruje letos SES částku 1 € chorvatskému Červenému kříži. Chce tak přispět na podporu vzdělávání dětí základních škol v oblastech postižených loňskými povodněmi v Chorvatsku, Srbsku a Bosně a v Hercegovině.

 

Kresby si můžete (podle různých kritérií) prohlédnout zde (externí odkaz, nové okno), vítězné kresby tady (nové okno) a obrázek Sáry Zahradníkové, která taktéž  v soutěži uspěla, vidíte níže.

 

Z českých účastníků soutěže uspěla Sára Zahradníková s obrázkem „Jeníček a Astra“.
Číst 4055 krát Naposledy změněno pátek, 30 leden 2015 11:59