sobota 20 duben 2024
Text Size

Astra Talent: soutěž dětské kresby a příspěvek pro Červený kříž

Čtvrtý ročník dětské výtvarné soutěže, kterou pořádala společnost SES (SES Astra) od 1. 10. do 30. 11. 2014 v devíti zemích střední a východní Evropy už zná své vítěze. Uspěla i kresba z Česka.  

Foto: SES

 

Porota složená z umělců a učitelů umění vybrala dvanáct vítězných kreseb dětí ve věku od 8 do 15 let. Oceněno bylo ještě dalších šest dětí, jejichž kresby získaly nejvíc hlasů ve veřejném hlasování na webové adrese astratalent.eu (externí odkaz, nové okno). 

Soutěž probíhala v České republice, Bulharsku, Chorvatsku, Maďarsku, Polsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku a v Rumunsku a zúčastnilo se jí 944 škol ze kterých přišlo 3 044 kreseb.

Za každý obrázek nahraný na webové stránky soutěže, daruje letos SES částku 1 € chorvatskému Červenému kříži. Chce tak přispět na podporu vzdělávání dětí základních škol v oblastech postižených loňskými povodněmi v Chorvatsku, Srbsku a Bosně a v Hercegovině.

 

Kresby si můžete (podle různých kritérií) prohlédnout zde (externí odkaz, nové okno), vítězné kresby tady (nové okno) a obrázek Sáry Zahradníkové, která taktéž  v soutěži uspěla, vidíte níže.

 

Z českých účastníků soutěže uspěla Sára Zahradníková s obrázkem „Jeníček a Astra“.
Číst 4036 krát Naposledy změněno pátek, 30 leden 2015 11:59

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.