čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Samsung ohlašuje na CES 2016 chytrý opasek a nový styl ovládání

Veletrh začíná oficiálně už zítra (6.-9. 1.) a dočkáme se na něm celé řady tzv. nositelných zařízení. A také nového způsobu jejich ovládání pohybem prstů nebo jiných částí těla. 

Foto: Samsung

 

Vývojové centrum Creative Lab společnosti Samsung poprvé představí tři projekty, které prohloubí spolupráci s tzv. nositelnými zařízeními. Jde o:

  •  Welt – opasek, který pravidelně měří obvod pasu a zaznamenává denní režim, počet kroků a zvyklosti svého majitele. Následně je odesílá do aplikace, která je zpracuje podobně, jako data z hodinek a dokonce případně vypracuje i dietu.
  • Rink – ovládání zařízení pomocí pohybů ruky a nejspíše i prstů.
  • TipTalk – nový způsob přenosu zvuku z nositelných zařízení jako Samsung Gear S2 prostřednictvím vašeho těla bez sluchátek nebo náhlavních souprav. TipTalk je navržen jako pásek, který může být použit v kombinaci s libovolným typem hodinek. Má navíc zdokonalovat i čistotu zvuku natolik, že je prý možné přijímat hovory na veřejných prostranstvích a v místech, kde nelze mluvit hlasitě.

 Samsung chce prezentací prototypů získat zpětnou vazbu od návštěvníků a na základě jejich komentářů pak pracovat na jejich dalším zdokonalení.

 

Číst 5811 krát Naposledy změněno středa, 06 leden 2016 05:25

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.