sobota 20 duben 2024
Text Size

Autokamera Lamax S9 Dual promění vaše zpětné zrcátko a nabídne i zadní pohled

Hlavní výhodou právě uvedené kamery má být plná náhrada tradičního zpětné zrcátka a řada doplňkových funkcí.

Foto: Lamax

 

Plocha zrcátka je dotyková a poslouží jednak jako displej ukazující co kamera aktuálně snímá a jednak jako klasické zrcátko. Její součástí je také snímač sledující situaci za vozidlem. Instalace Lamax S9 Dual může být přechodná nebo stálá, ale představa výrobce je taková, že jakmile ji zacvaknete za zrcátko, můžete ji tam nechat, díky její nenápadnosti, napevno. Jakmile nastartujete vozidlo, kamera se automaticky zapne, napájení obstarává akumulátor s kapacitou 500 mAh.

Přední kamera nabídne úhel 150°, tj. kromě vašeho pruhu ještě pruhy sousední, případně i chodník či krajnici, zadní zvládá úhel 130stupňový. Novinku doplňuje hlasové ovládání s dvanácti povely v angličtině a například stačí vyslovit „Lamax photo!“ a kamera sama vyfotí situaci před vozidlem.

S9 Dual je vybavena Wi-Fi a má jít bezdrátově spárovat s telefonem, resp. aplikací. Rozlišení přední i zadní kamery je Full HD (1920 x 1080 bodů) s 30 sn./s, formát videa je MOV s kompresí H.264. Dotykový displej má úhlopříčku 24,5 cm (9,66") a je typu IPS. K dispozici je také například mechanika paměťové karty MicroSD (až 64 GB), modul GPS s detekcí radarů, parkovací režim, G-senzor, záznam do smyčky či třeba nastavitelný jas displeje a vodoznaky ve videu. Menu je i v češtině a slovenštině, rozměry jsou 257 x 71 x 38 mm.

 

Číst 1527 krát Naposledy změněno čtvrtek, 27 duben 2023 18:34

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.