pátek 19 duben 2024
Text Size

Víte jak zjistit zda u vás chytíte digitální rozhlas? Stačí se podívat na chytrou mapu

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) na svém twitterovém účtu oznámil, že aktualizoval podobu mapového portálu s informacemi o rozsahu vysílání DAB. Můžete se tak mimo jiné podívat, jak je vaše ulice nebo obec pokryta digitálním rozhlasovým vysíláním. Foto: autor, podklad ČTÚ

 

Portál „qos.ctu.cz“ nabízí vizualizační nástroj sloužící nejen jako pomůcka při porovnávání kvality různých telekomunikačních služeb v České republice, ale také ke zjištění jejich dosahu. Portál jednak obsahuje data získaná z měření prováděných pracovníky ČTÚ (modul Mobilní služby) a jednak výsledky výpočtů pokrytí, což se týká jak Mobilních služeb, tak modulu Rozhlasové služby. A právě v něm můžete zjistit, jak jste na tom s příjmem digitálního rozhlasu právě u vás. Zadat můžete nejen obec, ale často i konkrétní adresu i když všechny tu nejsou.

A co pro to udělat? Vstupte na mapový portál (externí odkaz) a jak vidíte na snímku níže, následně si jen stačí vybrat konkrétní místo a pak zjistit pokrytí u daného provozovatele sítě DAB/DAB+, tedy CRA, ČRo, RTI nebo Teleko.

Číst 2628 krát Naposledy změněno pátek, 18 září 2020 09:16

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.