pátek 19 duben 2024
Text Size

Exelento – nová značka set-top boxů pro DVB-T2 na českém trhu

AKTUALIZOVÁNO: Jako první přichází u CRA pro příjem DVB-T2 certifikovaný a také dobře vybavený Full HD přijímač Exelento Flexi rozšiřitelný třeba o Wi-Fi. Foto:MTL Cable

 

AKTUALIZOVÁNO, 12. 11. 2020: cena boxu bude 749 Kč, v ceně programovatelný ovladač (DO). Cena zjednodušeného DO: 139 Kč, cena náhradního programovatelného DO: 99 Kč, cena USB Wi-Fi (2,4 GHz): 139 Kč.

Novinka jejíž první dodávka se očekává v nejbližších dnech (cena zatím neznámá) nabídne nejen konektor SCART, ale mimo jiné také aplikaci pro Youtube. K dispozici bude jak zjednodušený seniorský ovladač, tak programovatelný ovladač zvládající i základní funkce televizoru.

Z rozhraní je pochopitelně k dispozici i HDMI a digitální audio výstup (zřejmě koaxiální), nechybí USB a hlavně podpora tzv. společného ovládání systému HDMI (CEC). Zabudované tunery výrobce označuje jako kompatibilní s DVB-T2/H.265/HEVC i H.264, což se může hodit v pohraničí. K dispozici je také EPG, přehrávání multimédií, přenos kanálů přes USB a tzv. hotelový režim nedovolující změnu nastavení set-top boxu.

K internetu se můžete připojit jak kabelem, tak přes dokoupitelný USB Wi-Fi adaptér a následně pak lze využít nejen aplikace jako jsou zmiňované Youtube či počasí, ale také set-top box přes internet aktualizovat. Jak vidíte z úvodní fotografie odchycené zatím jen z letáčku, USB je na čelní straně stejně, jako poměrně rozměrné hodiny a základní ovládání.

Číst 2153 krát Naposledy změněno čtvrtek, 12 listopad 2020 09:26

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.