Vytisknout tuto stránku

Exelento – nová značka set-top boxů pro DVB-T2 na českém trhu

AKTUALIZOVÁNO: Jako první přichází u CRA pro příjem DVB-T2 certifikovaný a také dobře vybavený Full HD přijímač Exelento Flexi rozšiřitelný třeba o Wi-Fi. Foto:MTL Cable

 

AKTUALIZOVÁNO, 12. 11. 2020: cena boxu bude 749 Kč, v ceně programovatelný ovladač (DO). Cena zjednodušeného DO: 139 Kč, cena náhradního programovatelného DO: 99 Kč, cena USB Wi-Fi (2,4 GHz): 139 Kč.

Novinka jejíž první dodávka se očekává v nejbližších dnech (cena zatím neznámá) nabídne nejen konektor SCART, ale mimo jiné také aplikaci pro Youtube. K dispozici bude jak zjednodušený seniorský ovladač, tak programovatelný ovladač zvládající i základní funkce televizoru.

Z rozhraní je pochopitelně k dispozici i HDMI a digitální audio výstup (zřejmě koaxiální), nechybí USB a hlavně podpora tzv. společného ovládání systému HDMI (CEC). Zabudované tunery výrobce označuje jako kompatibilní s DVB-T2/H.265/HEVC i H.264, což se může hodit v pohraničí. K dispozici je také EPG, přehrávání multimédií, přenos kanálů přes USB a tzv. hotelový režim nedovolující změnu nastavení set-top boxu.

K internetu se můžete připojit jak kabelem, tak přes dokoupitelný USB Wi-Fi adaptér a následně pak lze využít nejen aplikace jako jsou zmiňované Youtube či počasí, ale také set-top box přes internet aktualizovat. Jak vidíte z úvodní fotografie odchycené zatím jen z letáčku, USB je na čelní straně stejně, jako poměrně rozměrné hodiny a základní ovládání.

Číst 2178 krát Naposledy změněno čtvrtek, 12 listopad 2020 09:26