čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Mora pro plyn, indukci i klasiku

AKTUALIZOVÁNO: Nová generace varných desek, ať už sklokeramických, plynových nebo indukčních má nabídnout pohodlnější, flexibilnější a úspornější vaření. Foto: Mora

AKTUALIZOVÁNO, 10:20 hod.: ad plynová varná deska Mora VDP 645 GX1 – litinové mřížky i korunky hořáků je možné mýt v myčce nádobí.

Mora dnes patří pod křídla čínské společnosti Hisense stejně, jako Gorenje, která ji vlastnila před tím. Snahou značky je nabízet kvalitní výrobky s co nejlepším poměrem cena/výkon.

Nejlevnější novinkou je sklokeramická varná deska Mora VDSS 654 FFW (7.990 Kč) v módním bílém provedení čtyřmi varnými zónami z nichž dvě a dvě jsou sdruženy do tzv. duozón. Nechybí funkce pro udržování teploty už uvařeného jídla a praktická „Pause“, která zastaví vaření a po opětovné aktivaci pokračuje se stejnými nastaveními.

Indukční Mora VDIT 658 FF.

 

Další dvě už indukční varné desky, Mora VDIT651 CW (bílá, 9.990 Kč) a Mora VDIT 658 FF (10.990 Kč, na snímku) nabídnou navíc například zvýšený výkon a funkci pro šetrné rozpouštění čokolády nebo másla. Dražší model pak zvládne, díky tzv. FlexiZone, pospojovat jednotlivé plotny a využít tak prakticky celou plochu varného panelu.

Indukční Mora VDIS 658 FF.
.

Mora VDIS 658 FF (10.990 Kč) opět patří mezi varné desky indukční a také dovoluje spojovat jednotlivé plotny tak, že se dá využít prakticky celá plocha. Vařit proto můžete s nádobím, které na ni poskládáte bez ohledu na konkrétní plotýnku. Ve spojené zóně už můžete nastavit různou intenzitu ohřevu, takže prý jde, pouhým posouváním nádobí, měnit teplotu pod připravovaným pokrmem. K dispozici jsou také i automatické programy nabízející rychlý ohřev, vaření při nízké teplotě, šetrné rozpouštění (42 °C) či tzv. udržování v teple (70 °C). Je tu i kuchyňská minutka či funkce Delete, která vymaže všechna nastavení najednou.

Deska má rozměry 595 x 54 x 520 mm (švh), jmenovitý příkon 7,4 kW, čtyři regulérní varné plotny a dodává se v černé barvě. Ovládání je dotykové, regulace výkonu plynulá.

Plynová Mora VDP 645 GX1 (6.990 Kč).

 

Jak vidíte ze snímku, plynová varná deska Mora VDP 645 GX1 (60 cm) je v černé barvě a skleněný tvrzený základ roubí nerezový rám. Čtyři hořáky jsou doplněny o masivní litinovou mřížku, otočné knoflíky jako obvykle neslouží jen k regulaci plamene, ale také k jeho zapálení. Díky zabudované pojistce se přívod plynu při náhodném zhasnutí automaticky zastaví. Díky trojitému hořáku typu Wok (vlevo dole, snímek níže) můžete využít výkonu až 3,3 kW.

Mora - trojitý hořák.

 

Číst 1514 krát Naposledy změněno čtvrtek, 19 listopad 2020 10:18

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.