pátek 19 duben 2024
Text Size

Dvakrát Varta: dobíječka Varta Ultra Fast Charger+ a lehká čelovka Varta Outdoor Sports H30 R

Novinky mají zajímavou konstrukci i zajímavé vlastnosti. Třeba možnost najednou dobíjet směsici typů baterií i jejich kapacit. Foto: Varta

 

Varta Outdoor Sports H30 R s krytím IPX4 (čelovka odolná proti pokropení) a cenou 599 Kč můžete přímo dobíjet prostřednictvím rozhraní microUSB (běžná dobíječka mobilu) a méně obvyklý je také samotný akumulátor, který je typu Li-Po (lithium polymer).

Čelovka se dodává ve dvou barevných provedeních.

 

Zabudována je tříwattová LED dioda se světelným tokem 300 lumenů (asi 30 W u klasické žárovky), dosvit je udáván na až 90 m, přičemž si můžete vybrat mezi třemi výkonovými režimy. Maximální doba svícení je 21 hodin a je rovněž možné využít plynulého stmívání, připevnění čelovky k opasku přes dodávaný klip (foto níže) a potěší i hlavový popruh, který se dá vyprat.

Varta LCD UltraFast Charger+.

 

Další generace dobíječky tužkových baterií typu AA a AAA ve své poslední verzi nabízí běžné dobíjení nebo rychlo nabíjení (dva režimy plus „oživení“ baterií), menší rozměry a také displej. Je určena pro běžné baterie typu NiMH a většinu zvládá dobít za méně než hodinu. A protože každá pozice nabízí vlastní dobíjecí kanál, je možné mixovat jak kapacity, tak druhy baterií.

Displej informuje o průběhu procesu (procenta), napětí, nabíjecím proudu (mA) a celkové době dobíjení. Nechybí kontrola teploty, ochrana proti zkratu a vložení špatné či běžné nedobíjecí baterie (alkalické).

Na Varta LCD UltraFast Charger+ je poskytována tříletá záruka a přiložen je i 12voltový adaptér pro nabíjení v automobilu. Součástí balení v ceně 1.699 Kč jsou také čtyři kusy tužkových baterií AA s kapacitou 2100 mAh.

Čelovka Varta Outdoor Sports H30 R na klipu.
Číst 1930 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 02:10

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.