pátek 29 březen 2024
Text Size

Kanály ČT si loni hodně polepšily. Události jsou nejdůvěryhodnější zpravodajskou relací.

Podle ATO – Nielsen Admosphere, resp. Kantar CZ, se Česká televize v loňském roce stala, s průměrným podílem na publiku 30,86 %, nejvyhledávanějším vysílatelem. Foto: Česká televize

 

Podíl na sledovanosti ČT narostl jak v rámci celodenního vysílání, tak i v hlavním vysílacím čase (19:00 až 22:00 hodin), kdy dosáhl na 29,45 %. Jde o druhý nejvyšší podíl za posledních dvanáct let.

Dařilo se i jednotlivým kanálům České televize a nejlepší výsledek ve své historii zaznamenala ČT24 (5,5 %) i kulturní program ČT art. ČT 1 posílila v průběhu dne (nejlepší výsledek od roku 2010) i v hlavním vysílacím čase (celkem bezmála 17 %). Nejlepší výsledek pak v tomto okamžiku mělo také Déčko (podíl na sledovanosti 39,52 %).

ČT art v průběhu roku 2020 odvysílala vůbec nejsledovanější přímý přenos v historii stanice – komedii Hvězda s Evou Holubovou v hlavní roli (více než 130.000 diváků). Rekordní sledovanost měl také hlavní zpravodajský pořad České televize, Události, a průměrně ho denně vidělo přes milion diváků, tedy nejvíce za posledních třináct let. Podle aktuálního průzkumu Kantar CZ relaci za nejdůvěryhodnější považuje 65 % obyvatel.

Novoroční premiéra snímku Poslední aristokratka se pak stala nejsledovanějším filmem uvedeným Českou televizí na Nový rok za posledních dvacet let. Nenechalo si ho ujít 2,14 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,89 %). Dařilo se i první části minisérie Božena, kterou zhlédlo 1,57 milionu lidí, tedy každý třetí divák, který měl v danou chvíli zapnutý přijímač.

Číst 1331 krát Naposledy změněno pondělí, 04 leden 2021 15:15

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.