sobota 27 duben 2024
Text Size

Doro vstupuje na český trh s mobily pro seniory, mj. s Liberto 820 mini

Vedle tohoto chytrého telefonu s Androidem budou ke koupi další tři telefony v klasickém provedení z toho jeden vyklápěcí, tedy tzv. véčko.  DOPLNĚNO 

Foto: Doro

 

Z průzkumu společnosti Senior Strategic vyplynulo, že 82 % seniorů, tj. osob nad 65 let, má problémy se zrakem, 29 % se sluchem a 42 % nedokáže telefon pevně uchopit nebo s ním manipulovat. Řešení telefonů pro seniory tak musí být navrženo s ohledem na optimální obsluhu pro jakéhokoliv uživatele, a to včetně těch se zdravotní indispozicí.

Doro Liberto 820 Mini s displejem s úhlopříčkou 10,2 cm (4ʺ) a rozlišením 480 x 800 bodů je nabízený v bílé a černé barvě a využívá upravený operační systém Android 4.2, který na domovské obrazovce (viz foto) zobrazuje tři nejdůležitější kontakty s fotografií a rozměrné ikony volání, SMS zpráv a fotografování. 

Další dva telefony – Doro Primo 215 a Doro Primo 365 – jsou klasických tvarů s dobíjecími stojánky v základu přičemž první bude k dispozici ve dvou a druhý ve třech barvách. Posledním uvedeným telefonem je „véčko“ Doro Primo 413, které bude ke koupi dokonce v šesti barvách 

 

DOPLNĚNO: Doro Liberto 820 Mini a seniorské funkce

Chytrý telefon s upraveným Androidem 4.2 je vybaven HD zvukem s podporou naslouchátek. Telefon má fyzické klávesy pro základní ovládání, tlačítko SOS pro přivolání okamžité pomoci a dobíjecí stojánek, který je možné používat i jako digitální fotorámeček a také pro zajištění při přehrávání videa.

Telefon je rovněž vybaven aplikací pro správu, tzv. My Doro Manager. Ten dovoluje na dálku do mobilu posílat fotografie a videa a také nabízet pomoc, a to i bez součinnosti majitele.

 

 

 

Číst 4171 krát Naposledy změněno pátek, 27 březen 2015 10:27

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.