úterý 16 duben 2024
Text Size

Očkovat nebo neočkovat? Svatá prostoto!

Kamarádi se rozcházejí, manželé jsou na pokraji rozvodu a společnost je čím dál tím rozpolcenější. A odpůrci očkování přicházejí k nejrůznějším přezdívkám a slyšel jsem už i „odpírači“. Ilustrace: archiv autora

Za všechno tohle může stávající Covid-19, což není ani první a nepochybně ani poslední pohroma, které se na tuto ubohou a lidmi zmučenou planetu snesla. Mimochodem výše uvedené je z mého okolí a není to tedy jen nějaká básnická nadsázka.

Po pravdě nemyslel jsem si, že se v roce 2021 dožiji toho, že uslyším tmářské očkovací teorie okořeněné konspiračními a neméně nesmyslnými teoriemi. A že se také dožiju toho, jak značná část společnosti je zcela netolerantní k ostatním a než aby se dala naočkovat, což by mělo být naprosto přirozené, ostatně svého času jsme nejen v tomto patřili mezi naprostou světovou špičku, raději se vystavuje potenciálnímu a podstatně vyššímu riziku. A naprosto přehlížejí to, že mohou způsobit problémy svému okolí a svým blízkým!

Od vytěžování záchranné služby až po zabrání postele v nemocnici, které je nutně zapotřebí pro jiné pacienty. Třeba běžné chirurgické výkony.

Tmářství, idiocie a lidské hlouposti je v těchto dnech kolem nás více než kdy před tím a co s tím dělá stát? Těžce se propracovává k dodatečným opatřením, která, pokud se uskuteční, budou stejně polovičatá a tudíž bezzubá.

Proč stát už dávno nenechal povinně naočkovat všechny státní zaměstnance, kteří v dnešním komplikovaném světě mají výhodu za výhodou, a také zaměstnance ve firmách s majoritní státní účastí? Proč v tomhle hospodském národě neřekl: „necháme vám restaurace otevřené, ale přístup budou mít jen ti naočkovaní, nebo s prodělanou nemocí, ale ti jen tak a tak dlouho“?

Proč prostě nestanovil jasná a systémová pravidla a nestanovil je dostatečně dopředu!

Vždyť je to tak jednoduché! Stačí jen chtít a mít dostatečnou pravomoc, což…

Namísto toho jsme svědky podivností, bezzubosti a pomalu strachu o svůj flek. A také situací, kdy se někdo ráno vzbudí a řekne si: „proč vlastně neudělat tohle?“ (Ano, tak to na mě působí…)

V Česku jsme ale už zvyklí na ledacos a Kocourkov je tu na denním pořádku. Možná ale nastal čas připomenout si trochu historie se kterou je (obecně vzato) tenhle národ hodně na štíru…

Podle Wikipedie (externí odkaz, nové okno) bylo první očkování, cituji…, „Skutečně doložené jsou tyto výkony až v 17. století, ale podle některých pramenů mohly být prováděny v Indii již v období 1000 let před naším letopočtem. Tento způsob představoval nákazu, při které proběhlo onemocnění mírnějším způsobem. V Evropě se tento způsob ochrany pokusila zavést Mary Wortley Montagu (1689–1762), anglická aristokratka a spisovatelka, která sama prodělala neštovice. S tímto způsobem předcházení plnému onemocnění se seznámila v Osmanské říši…“

A teď si spočítejte, kolik je to let (třeba od onoho prvního doloženého očkování) a divte se!

Já se také divím a navíc nevycházím z úžasu a z úděsu!

Svatá prostoto, čeho jsme se to jen dočkali! (Nebo také „svatá prostato…“ :)

 

Číst 1213 krát Naposledy změněno pátek, 10 prosinec 2021 03:42

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.