pátek 29 březen 2024
Text Size

HBO Max dnešní nástup zvládá. Mohlo to ale probíhat i lépe

AKTUALIZOVÁNO: Dne 8. 3. 2022, 9:30 hod. - Video služba z hlediska marketingu nástup poněkud prošvihla. Nenaběhla ani s půlnocí, ani ve dvě a dokonce ani ve tři ráno. Rozumějte, bylo fuk v kolik hodin byla spuštěna (mezi 4:00 a 7:00 hod.), nejhorší je, že svým zákazníkům vůbec nedala vědět, kdy konkrétně to bude. Ilustrace: archiv autora

AKTUALIZOVÁNO, 13. 3. 2022: HBO inovovalo uživatelské rozhraní (Televizní web).

 

Registrovaní majitelé HBO GO se z počátku zdáli být pokryti dobře. Na jejich e-mail přišla žádost o potvrzení jejich stávají adresy, za pár dnů pak dorazily nové podmínky používání služby Max a tak jsem čekal, že bude následovat uvítací e-mail typu „Děkujeme, těšíme se na vás 8. 3. 2022 v 6:00 hod…“

Čas byl vlastně úplně putna, šlo jen o to dát platícím divákům, a zejména těm hodně natěšeným platícím divákům, vědět, že HBO to bere vážně, že natěšenost publika sdílí a že mu na Maxu notně záleží a proto si dává s jeho uvedením a propagací takovou a takovou práci.

Včetně uvedení přesné hodiny spuštění, „protože jsme přece profíci!“

Nic z toho se ale bohužel nestalo.

Nejenže HBO Max nenaběhlo první minuty 8. 3., ale ono nenaběhlo ani o půl hodiny, či o tři hodiny později. Vím to, protože jsem na něj čekal.

HBO Max tak některé diváky zklamalo hned na počátku a má co dohánět. Dovedu si dokonce představit i naštvané uživatele a zajímalo by mě, kolik se jich ozve. Pokud nějací, protože lidi dnes mají jiné starosti, což HBO nemohlo tušit.

První dojmy ze služby jsou ale skvělé, protože zůstalo zachováno členění „Film, Seriál“, Max  mluví česky (jsou tu „řady“ a „díly“) a i v tomto ohledu je nepřehledný a podivný Netflix, ale i další VoD, daleko v závěsu.

 

První praktické zkušenosti s HBO Max by měly vyjít zítra na Televizním webu.

 

P. S.: jak jsem napsal v aktualizaci dnešní úvodní zprávy o spuštění HBO Max – HBO nás pěkně podfouklo. V tento okamžik (7:05 hod.,) jede jak HBO GO, tak HBO Max (jelo tak i v 9:00 hod.). Kupodivu…

 

Číst 1556 krát Naposledy změněno neděle, 13 březen 2022 18:36

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.