čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Nové a velmi levné DAB rádio Silvercrest SDABC 1 A1 z Lidlu má problémy

Informuje o tom Televizní web s tím, že novinka dosti rychle zlevněná ze 799 Kč na 599 Kč „šumí“. Bohužel Lidl se mnou (nejen) už před časem zcela přestal spolupracovat a komunikovat. Foto: Lidl

Jelikož s Televizním webem už několik let úzce spolupracuji, zkoušel jsem pro něj tento přijímač. Ovšem díky změnám v tiskovém oddělení se spolupráce se společností Lidl výrazně zhoršila, resp. ulpěla na nule, takže jsem si nakonec musel VKV/DAB rádio zakoupit a následně vrátit; nyní je to ve fázi „pokusu o vrácení…“, takže uvidím, jak to dopadne. Bohužel toto je zároveň důvodem, proč už netestuji DAB přijímače z Lidlu, které vždy měly výbornou pověst a hlavně nabízely výtečnou kombinaci cena/výkon!

ČTĚTE TAKÉ: DAB rádio SilverCrest SDR 15 A1 aneb Pohodička za 600 a s neuvěřitelnou výbavou (test, externí odkaz)

Je smutné, že po několikaleté pohodové spolupráci, kterou řada čtenářů kvitovala (články vycházely na digirevue.cz, digizone.cz i na televizniweb.cz) stačí malá změna na tiskovém oddělení a vše je najednou jinak.

A zmiňovaný Silvercrest SDABC 1 A1?

Přijímač s  nyní velmi nízkou cenou a hodně zajímavými parametry (mj. 2x 30 paměťových míst pro stanice, výstup na sluchátka či funkce AMS pro automatické ladění kanálů VKV/FM s jejich taktéž automatickým ukládáním do paměti) vydává v nízkých hlasitostech šum, který byl v případě připojení sluchátek už nepřeslechnutelný a přecházel až do jakéhosi bručení.

Více v dnešním článku na Televizním webu (externí odkaz).

Po zkušenostech z poslední doby s minimálně dvěma (spíše více) přijímači, které se chovaly obdobně začínám mít pocit , že certifikace vlastností má v této fázi smysl i u DAB.

Co všechno testují CRA při certifikacích digitálních rozhlasových přijímačů DAB+ najdete v samostatném článku na Televizním webu (externí odkaz).

Číst 3093 krát Naposledy změněno pondělí, 19 duben 2021 09:09

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.