čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Televizní web: vyšel přehled rádií s DAB/DAB+ a zahrnuje přes 50 přijímačů

V tabulce s parametry ke stažení najdete všechny možné třídy v cenové relaci mezi 5.000 a 10.000 Kč. Foto: archiv autora

Nejčastěji jde o stolní rádia a vyspělejší mikrosystémy, dále o kuchyňská rádia a přenosné přijímače. A také o klasické věžové komponenty či velké přenosné „boomboxy.

VÍCE NAJDETE V ČLÁNKU: Hledáte vyspělé rádio DAB+? (externí odkaz, nové okno)

Tím nejzajímavějším je ovšem jednoznačně Soundmaster EliteLine KTD1020SI – kuchyňské rádio určené typicky pod linku nebo do nějaké otevřené skříňky vybavené nejen tunery DAB a VKV/FM, ale také televizním DVB-T2/HEVC.

Přijímač doplňují dva LCD displeje – jeden na čele (úhlopříčka 6,1 cm, 2,4"), druhý je otočný a výklopný a najdete ho na spodu. Jeho úhlopříčka je plných 10 palců, tedy 25,4 cm. Vše doplňuje mechanika přehrávače CD/CD-R/RW, zesilovač o výkonu 2x 7 W, rozhraní HDMI, USB a Bluetooth 5.0. A samozřejmě také dálkový ovladač a přehrávání videa přes USB.

Rozměry Soundmaster EliteLine KTD1020SI jsou 330 x 210 x 110 mm, cena 8.300 Kč a signál do tunerů dostanete přes dvojici klasických anténních rozhraní tak, jak vidíte na snímku. Další rozhraní jsou na boku.

 

Číst 1540 krát Naposledy změněno pátek, 10 červen 2022 18:57

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.