čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Máme tu operační systém Windows 11, který vlastně nikdy neměl vzniknout

VČETNĚ ODKAZU NA KONTROLU KOMPATIBILITY: „Božská okna“ původně měla končit desítkou, ale časy se mění a sliby také. Vzpomínám si například jak dlouhé roky Microsoft sliboval, že odstraní zásadní chybu Excelu při práci se schránkou, ale nikdy to neudělal… Obrazovky: Microsoft

Windows 11 mají přinést částečně přepracované uživatelské rozhraní (tlačítko Start a lišta je nyní uprostřed – viz úvodní foto), prý i lepší způsoby komunikace s okolím, propracovanější widgety (jakési moduly – trefnější překlad neznám) a mimo jiné také přepracovaná Oznámení, která jsou ve Windows 10 tak nějak na levačku a ničem.

ČTĚTE TAKÉ:

Vylepšeno prý má být i herní prostředí a uživatelské rozhraní určené pro dotykové ovládání, ale s tím Microsoft desítky let bojuje a moc šancí bych tomu nedával. Počítače kompatibilní s Windows 11 si už můžete zakoupit a odkaz najdete níže.

Více o Microsoft Windows 11 přímo u výrobce, včetně kontroly kompatibility vašeho PC a odkazu na koupi nových kompatibilních počítačů (externí odkaz, nové okno, čeština).

 

P. S.: ad perex – a víte co na tom bylo nejkuriosnější? Firma nejprve problém nepřiznávala, pak přiznávala a slibovala opravu a nakonec prohlásila, že ji neudělá, protože si na to už uživatelé Excelu zvykli!!!

 

P. P. S. Víte co mě zajímá nejvíce? Zda půjde jednoduše nastavit rozhraní ze starých Windows, potažmo z Windows 10. Nevěřím totiž, že ho Microsoft dokáže vylepšit…

Číst 1180 krát Naposledy změněno čtvrtek, 07 říjen 2021 12:09

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.