čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Vyjádření počítačové školy Gopas k Microsoft Windows 11

K aktuálnímu zpřístupnění operačního systému W11 (viz odkaz níže) se vyjadřuje pracovník Gopasu, Ondřej Ševečka.

ČTĚTE TAKÉ: Máme tu operační systém Windows 11, který vlastně nikdy neměl vzniknout (včetně odkazu na požadavky na počítač a kontrolu kompatibility)

Zaslanou zprávu cituji kompletně (pouze redigováno) a i když se primárně týká podnikového prostředí, podle mého má co říci i běžnému uživateli…

„Na trh přicházejí nová Windows 11. Co od nich čekat v podnikovém prostředí? Jedná se (naštěstí) jen o drobnou evoluci prvků uživatelského rozhraní. I pod dřívějším marketingovým názvem Windows 10 se ve skutečnosti skrývalo celkem sedm úplně nových verzí operačního systému. Jen skutečná čísla verzí, jako například 1507, 2004, nebo 21H1, byla skryta oku běžného uživatele pod obchodní název Windows 10.

V případě nových Windows 11 se tedy bude jednat zase jen o dalších mnoho verzí, které budou pod společnou nálepkou vycházet několik dalších let. Podniky si již dávno zvykly na průběžnou aktualizaci a reinstalaci svých operačních systémů tak, jak je Microsoft s Windows 10 nutí a změna viditelného označení nic nového nepřinese.

Samozřejmě systém některé drobné novinky ve stabilitě, centrální správě, podnikovém nasazení a hlavně v bezpečnosti přináší, ale je tomu tak stejně, jako u každé z předchozích sedmi verzí Windows 10. Podpora aplikací se nesnižuje, což je dobrá zpráva. Pro podniky tak hrozí komplikace jen na straně uživatelů, které bude nutné vyškolit na nové ovládání uživatelského prostředí.“

 

Číst 1129 krát Naposledy změněno středa, 06 říjen 2021 14:56

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.