Vytisknout tuto stránku

Krabičky do ledničky od Samsungu a… Tetrisu

Možná budete stejně, jako já, marně hledat, kde je ten elektronický fígl. Ale není tu žádný. Zprávu zveřejňuji i když s „digi“ nemá nic společného čistě proto, že i v čase vánočním a „konce ročním“ je třeba myslet na to, jak neplýtvat a šetřit planetu. Už nás zjevně začíná mít dost… Foto: Samsung

Samsung se spojil s The Tetris Company a společně uvedly limitovanou sérii úložných dóz na potraviny inspirovaných světoznámou logickou hrou Tetris tak, aby podpořily snahy o nižší plýtvání potravinami, které se v současnosti opět zvyšuje.

ČTĚTE TAKÉ: Samsung představil přívěsek proti ztrátě

První sada, která se má dát skládat stejně, jako v důvěrně známé hře, ať už to bude nahoru, dolů, doleva či doprava bude obsahovat všech sedm tvarů a barev „Tetrimínia“ – azurovou, žlutou, fialovou, zelenou, modrou, červenou a oranžovou. Díky tomu by mělo být skladování potravin v chladničce a mrazničce jednodušší, úspornější a jasnější.

Nové boxy na skladování potravin Samsung Stackers (25 €, 640 Kč), které se dají použít i jako šikovný dárek, budou k mání, vedle dalších zemí, i v Česku na Slovensku. Veškerý výnos z prodeje, který se bude odehrávat přes centralizovanou webovou stránku, podle oznámení výrobců poputuje Evropské federaci potravinových bank.

Poznámka: materiály použité na boxy jsou v souladu s příslušnými předpisy (číslo materiálu je PP 9003-07-0) a jsou recyklovatelné. Vnější obal je plně certifikovaný FSC 2.

Více se o potravinových dózách dozvíte na speciální stránce (čeština, externí odkaz, nové okno).

 

Číst 1469 krát Naposledy změněno neděle, 19 prosinec 2021 10:19