pátek 29 březen 2024
Text Size

CES 2022 a Samsung: nové úhlopříčky v MicroLED a Samsung S21 FE 5G ke koupi už i u nás

Novinek je více, takže zatím jen ve stručnosti to nejzajímavější. V televizorech jde o řady Samsung Lifestyle (LCD), Neo QLED (LCD) a MicroLED (skutečné obrazovky s LED diodami), v mobilech pak o nastupující vlajkovou loď. Foto: Samsung

Mottem pro televizory roku 2022 je vize „Obrazovky všude, obrazovky pro všechny“ a doplňují ho nejnovější vychytávky, jako řízení úrovně modrého světla či audio typu OTS Pro využívající reproduktory pro horní prostorový zvuk, které zároveň pracuje i s Dolby Atmos; vícerozměrný zvuk, reproduktory horního, bočního a dolního kanálu.

ČTĚTE TAKÉ:

Unikátní televizor Samsung The Frame (TV à la obraz) opět od 81 cm, ale nyní až do 85", tedy 216 cm (foto v úvodu), The Serif s matnou povrchovou úpravou (uvidíme...), nové rozhraní systému Smart Hub a hlavně – nový držák na stěnu dovolující televizory natočit i svisle! Evidentní je v tomto okamžiku úprava o. s. Tizen o které ovšem zaslaná tisková zpráva ještě nehovořila.

 

Televizory Samsung MicroLED: jeden na stěně, druhý místo okna. Inu, proč ne?

MicroLED, jako vrchol zobrazovací techniky nejen této značky nabízí nyní velikost už od 89", tedy 226 cm, a pokračuje přes 101" (257 cm) a 110" (279 cm). O principu se více dozvíte na odkazu výše, tady jen to, že podle výrobce obsahuje „…25 milionů samostatně řízených LED s mikrometrovou velikostí…“. Obrazovky mají zvládat 20bitovou hloubku barev, jejich odstupňování s více než milionem úrovní a hovoří se také o schopnosti reprodukovat 100 % barevného gamutu DCI a Adobe RGB. Zajímavostí je udávaný poměr plochy obrazovky k tělu, což má být 99,99%; rámeček je pouze z boku, obraz jde prakticky zcela do stran.

V Česku mají být vybrané modely televizorů a zvukových lišt ke koupi na přelomu března a dubna, ceny nebyly oznámeny.

 

Nový dálkový ovladač.

Samsung Galaxy S21 FE 5G je nejnovější vlajkovou lodí a mobil má přinést, cituji… „poutavý design, mimořádný výkon, perfektní displej, profesionální fotoaparát a snadné začlenění do ekosystému Galaxy“.

Novinka bude u nás ke koupi hned od zítra, tedy od 5. ledna v zelené, šedé, bílé a fialové barvě za 18.999 Kč (6 GB RAM, 128 GB interní flash), resp. za 20.999 Kč (8 GB RAM, 256 GB).

Základní vlastnosti mobilu najdete v připojené grafice, v plném rozlišení je pak k vidění na redakčním Twitteru (externí odkaz, nové okno).

Číst 3102 krát Naposledy změněno úterý, 04 leden 2022 18:39

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.