čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

IFA 2022: Osvětlení Philips Hue s novým šmrncem

Společnost Signify si pro letošní veletrh připravila nové osvětlení nejenom pro domácnosti, ale také pro hráče, resp. jejich monitory. Nejzajímavější však jsou nové tvary a elegantní vnitřky žárovek a lamp. Foto: Signify

Signify, vyrábějící osvětlení pod značkou Philips, nabízí osvětlení ve čtyřech základních kategoriích: žárovky, světelné pásky, světla (zapuštěná, bodová, stolní lampy, atd.) a tzv. základní sady, tedy určité balíčky. Vybrat si nějaký výrobek ale může i přes šikovného průvodce na stránce philips-hue.com, který pracuje i v češtině.

Osvětlení Philips hue je ovladatelné přes aplikaci v mobilu a tudíž napojitelné na váš domácí Wi-Fi směrovač, router. Srdcem systému je tzv. Philips Hue Bridge, tedy můstek, který obstará předěl mezi například žárovkou s Wi-Fi a routerem. Signify uvádí, že k jednomu Hue Bridge můžete připojit až 50 zařízení.

ČTĚTE TAKÉ:

Bohužel tisková zpráva stále ještě nedorazila, takže vybírám to, co bylo vidět na přednášce a přikládám pár odchycených snímků. Tím nejzajímavějším byly nepochybně zcela průhledné obrovské žárovky/lampy tří základních tvarů a zmiňované osvětlení, světelné pásky, pro hráče, ale v podstatě asi pro jakýkoli monitor.

Představeno bylo rovněž propojení s aplikací Samsung SmartThings a ovládání Philips hue asi bude jeho součástí.

 

Číst 1072 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 02:01

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.