úterý 19 březen 2024
Text Size

Nové levné pákové kávovary Sencor SES 6010SS a Sencor SES 6050SS slibují hodně

Ve stylu Catler/Sage (viz nedávná recenze) tu máme dvojici pákových poloautomatických espres mířících jednak na tradiční uživatele, jako jsem já, nebo na ty, kteří při přípravě „svého šálku“ mají rádi novoty typu displej LCD. Společnost Fast také oznámila, že uvádí „…vlastní výběrovou kávu z pražírny Bonomi“. Mňam… Foto: Fast

V jejím případě využiji citace z tiskové zprávy: „Jedná se o prémiovou kávovou směs typu Arabica z certifikovaných oblastí Rainforest Alliance (Kolumbie, Guatemala) doplněnou o indickou Robustu. Káva je upražená na stupeň medium roast a nabízí v chuti tóny vanilky, piniových oříšků a sušeného ovoce.“ A doplním ji tím, že jsem ji nedávno vyzkoušel při testu kávovaru Sage Barista Express Impress (odkaz níže) a i když dávám přednost stoprocentní arabice, byla chuťově výtečná a jako zpestření parádní! Ostatně vlastní káva, byť snad zatím beze jména, jen podtrhuje dlouholeté směrování společnosti Fast, která má u nás značku Sencor pod svým licenčním palcem.

ČTĚTE TAKÉ: Test kávovaru Sage Barista Express Impress

Pákové poloautomaty (do páky si namelete kávu v zabudovaném mlýnku a následně ji manuálně přenesete do hlavy, kde ji spaříte – proto poloautomat) pracují s mlýnkem s kovovými mlecími kameny (15 stupňů hrubosti), pákou o průměru 58 mm a čerpadlem italské výroby s tlakem 15 barů.

Sencor SES 6010SS

Uvedeny nyní byly dva modely – Sencor SES 6010SS (9.999 Kč) a Sencor SES 6050SS (12.999 Kč), které se liší, jak vidíte ze snímků, zejména v displeji, který je v prvním případě s klasickým ručičkovým ukazatelem tlaku, v druhém pak s LCD. S jeho pomocí má jít nastavit čas mletí (takto v tiskové zprávě, ale možná „doba…“) pro jeden nebo dva šálky, velikost šálků, a má tu být i výběr ze tří programů a možnost sáhnout po tzv. pokročilých nastaveních.

Díky dlouholeté výtečné spolupráci se společností Fast jsme domluveni na zápůjčce modelu s LCD…

 

Sencor SES 6050SS.

 

Číst 873 krát Naposledy změněno čtvrtek, 24 listopad 2022 17:11

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.