neděle 28 duben 2024
Text Size

Náhlavní souprava HTC Vive Focus 3 míří do kosmu

A se zajímavým úkolem, cituji „…podpora duševního zdraví astronautů v průběhu příští vesmírné mise na mezinárodní stanici ISS, jejíž start je plánovaný na 7. listopadu 2023." Foto: HTC a Novespace

HTC Vive je komplexní systém virtuální reality (VR) vyvinutý ve spolupráci HTC a Valve. Od začátku byl navrhován pro domácnosti, k vytvoření verze pro beztížné prostředí, resp. prostředí s nízkou gravitací, se HTC spojilo s XRHealth a Nord-Space Aps.

ČTĚTE TAKÉ:

A protože je cesta do kosmu dosti osamělou misí během níž se kosmonauté setkávají s izolací, jednotvárností a stresem, což může vést až k duševním potížím, rozhodlo se o zpestření pobytu za pomoci virtuální reality. Prvním, kdo ji jako jistou preventivní péči během svého 6-8 měsíčního pobytu v rámci expedice NASA Crew-7 využije, bude dánský astronaut Andreas Mogensen.

Číst 408 krát Naposledy změněno pátek, 03 listopad 2023 19:31

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.