úterý 16 duben 2024
Text Size

CES 2023: náhlavní soustava HTC Vive XR Elite s rozlišením 4K a modulární konstrukcí

Na veletrhu CES v Las Vegas ukazuje společnost nejnovější přírůstek do svého portfolia náhlavních soustav pro virtuální realitu (VR), který si už také můžete. za 34.999 Kč, zakoupit i u nás. Foto: HTC

Výrobce rovněž oznámil, že se novinka nemusí používat pouze pro VR/AR, ale také jako samostatná náhlavní souprava pro spojení s počítačem a s kompatibilním mobilem. Vive XR Elite Určen je tedy jak na doma, tak na cesty.

K TÉMATU:

Řešení HTC používá čtyři širokoúhlé kamery, obnovovací frekvence je až 90 Hz a pracuje s rozlišením Ultra HD (4K). Je také modulární, což podle výrobce znamená, že dovoluje sejmout akumulátor a nasadit prodloužení nožek s týlními opěrkami. Pro napájení (výdrž až 2 hod.) pak lze využít powerbanku, nebo nějaký zdroj z USB/USB-C. Dobíjení je možné až 30W a má být kompatibilní s USB PD. Aby toho nebylo málo, HTC ohlásilo výměnu akumulátoru bez nutnosti vypnout soupravu nebo běžící aplikaci, což je zajímavé a… zvláštní.

Hmotnost soupravy, včetně akumulátoru, je 630 g, nechybí plynulé nastavení a dioptrická korekce. Zabudován je audiosystém se zvětšenými reproduktory, které mají nabídnout výraznější basy a směrové audio.

S HTC Vive XR Elite, který si už můžete zakoupit, resp. objednat (dodávky jsou plánovány od února 2023), dostanete, vedle samotné náhlavní soupravy, nabíjecí kolébku a dva pohybové ovladače (na snímku vidíme ale i pouzdro). K dispozici má být přes 100 aplikací pro VR/AR zahrnujících i hry. Má jít například o tituly Demeo, Yuki, Maestro, Unplugged či Finger Gun.

 

Číst 802 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.